Logotype för Storfors kommun

Intresserad av tjänst för trädgårdsavfall?

I nuläget kan alla Storforsbor lämna avfallet från sin trädgård på återvinningscentralens ristipp dygnet runt.

I en del andra kommuner erbjuds en särskild tjänst för att få avfallet hämtat vid tomtgräns.

Är du intresserad av en sådan tjänst i Storfors?

 Renhållningsbolaget hanterar avfallshämtningen i både Storfors och Karlskoga. Sedan några år tillbaka erbjuder bolaget en så kallad trädgårdsavfallstjänst i Karlskoga. Tjänsten innebär att kunden abonnerar på ett särskilt kärl för trädgårdsavfall som är avsett för till exempel löv, ogräs, ris och gräsklipp. Kärlet töms sedan vid tomtgräns varannan vecka från april till november.

Nu vill Renhållningsbolaget undersöka om det finns ett intresse bland Storforsborna för motsvarande tjänst.

- I Karlskoga är det en väldigt uppskattad tjänst som växer för varje år. Kärlet rymmer 370 liter, vilket är nästan dubbelt så stort som ett standardkärl för restavfall, så det finns gott om plats, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga Energi & Miljö.

För att få veta hur stort intresset är vill Renhållningsbolaget göra en enkel marknadsundersökning.

Du som är intresserad av att abonnera på ett trädgårdsavfallskärl kan meddela det genom att fylla i ett formulär på Karlskoga Energi & Miljös hemsida.

Din anmälan är inte bindande utan ska endast hjälpa till att skapa en bild av det generella intresset i kommunen. Om intresset är tillräckligt stort återkommer Renhållningsbolaget med ett datum då tjänsten lanseras.

FAKTA

Så här går anmälan till:
Gå in på karlskogaenergi.se/intressekoll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och fyll i formuläret senast 2021-08-31.
Har du inte tillgång till internet kan du ringa till Karlskoga Energi & Miljös kundtjänst på telefon 0586-750 100.
Storlek på kärlet: 370 liter
Hämtningsintervall: Varannan vecka mellan april-oktober
Pris för tjänsten i Karlskoga är 825 kronor för hela säsongen under 2021. Samma pris kommer att gälla i Storfors som i Karlskoga, men tjänsten kommer troligen inte igång i Storfors förrän under nästa år.

Senast publicerad av Eva Wiklund