Logotype för Storfors kommun

Eldning

Eldning ska ske på sådant sätt att det inte orsakar olägenhet för människors hälsa.

Eldning

Om du blir störd av din grannes eldande bör du i första hand prata med grannen i fråga. Om denne inte slutar kan du kontakta miljökontoret. Detsamma om han eller hon eldar annat avfall än trädgårdsavfall. Helst ska trädgårdsavfall komposteras eller lämnas på avfallstation. Trädgårdsavfall får eldas förutsatt att det inte råder eldningsförbud. Är du osäker så kontakta räddningstjänsten. Ha alltid vatten nära till hands och visa hänsyn för andra! Informera gärna grannarna innan du eldar och elda inte om det blåser mycket eller om trädgårdsavfallet är blött. När du är klar: Använd rikligt med vatten och kontrollera någon timme senare att elden verkligen är släckt.

Elding med ved

Om du störs av rök från vedeldande hus ska du i första hand kontakta den som eldar. Om ni inte kan komma överens kan ni kontakta miljökontoret.

Vid vedeldning ska torr ved som lagrats luftigt utan presenning. Det ska vara god lufttillförsel och hög temperatur i eldstaden för att få en bra förbränning. Så kallad pyreldning är inte tillåtet. Det är också förbjudet att elda med impregnerat eller målat virke samt hushållssopor. Ett bra tecken är att röken ska vara osynlig på sommaren och vit på vintern.

Vedeldning som uppvärmning av hus ska ske i en miljögodkänd panna och ska vara försedd med ackumulatortank.

För att få sota själv måste du göra en ansökan. Se länk till höger.

Mer information

Mer information finns i länkarna till höger.

Har du ytterligare frågor kan du kontakta Bygg- och miljökontoret.

Kontakt

Bygg -och miljökontoret

Servicecenter

0586-610 00
0586-622 00 (röststyrd växel) info@karlskoga.se

Besöksadress
Skrantahöjdsvägen 35, Karlskoga

Djupadalsgatan 20, Storfors
endast bokade besök

 

Senast publicerad av Miljökontoret Karlskoga