Logotype för Storfors kommun

Trafikantveckan v. 38

Snart drar den Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) igång, ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Under trafikantveckan har vi i Storfors en tävling på vår Facebook sida, där du kan vinna priser.

Den Europeiska Trafikantveckan äger rum den 16–22 september varje år. Varje år har kampanjen ett tema och en slogan.

Årets tema: Mobilitet på många sätt.
Årets slogan: Variera dina resor.

I Sverige står transporter för tredjedel av utsläppen av växthusgaser. Det beror på att vi har långa avstånd, stort bilinnehav och stora bilar. Kör du din bil hela tiden eller använder du också andra typer av transportmedel? Att cykla, gå, använda kollektivtrafik, samåka är exempel på alternativ till bilen. Man kan även skippa den fysiska resan och spara tid, pengar och miljö genom att ta möten på distans. Vill du medverka till att nå friskare luft, minska buller, få bättre tillgänglighet för alla trafikanter och bättre trafiksäkerhet? Du kan då låta bli att använda bilen när det är möjligt och endast använda bilen när den verkligen behövs.

Under trafikantveckan har vi en tävling på vår Facebook sida, hakar du på? Håll koll på Facebook och svara på dagens frågor och om du har tur kan du vinna fina cykeltillbehör. 

För ytterligare information eller frågor, kontakta
Energi- och klimatrådgivare Hanan Othman, 0550-651 74

Senast publicerad av Kristina Elmström