Logotype för Storfors kommun

Norra industriområdet får fiber

Bröderna Svensson passar på att informera sig om IP Onlys erbjudande för norra industriområdet.

Nu knackar IP Only på dörren till företagarna på norra industriområdet med ett fibererbjudande.

Om en tredjedel säger ja startar man processen för att komma igång med utbyggnaden.

- Äntligen. Det här har vi väntat på, säger Pierre Österberg, vd för Jordkullen AB.

När IP Only fått fart på grillen och bjuder på korvtallrik till informationen är bröderna Alf och Sune Svensson bland de första på plats. De driver ett entreprenörs- och transportföretag granne med Jordkullen och är positiva till satsningen.

- Ja, vi har ju bara drivit vårt företag i 46 år så det är kanske dags för fiber nu, skrattar Sune, som menar att en fiberinstallation sannolikt kommer att öka värdet på fastigheten.

- Även om vi inte har jättestort behov av det idag, så kan det vara bra att det finns när vi en dag ska sälja, säger han.

För Jordkullen är fiberinstallationen mycket efterlängtad. Idag har man svårt att ta emot stora förfrågningsunderlag och om många anställda jobbar via nätet samtidigt kan det bli ”svajigt”.

- Vi vill få in fiber så snabbt det bara går, säger Pierre Österberg.

Erbjudandet till företagarna ligger på 16 900 kronor plus moms och fiberrådgivare Joakim Gibeck Ruhn har fått positiva signaler från de företagare man kontaktat. Området sträcker sig från Arne Nilsson Fönsterrenoveringar och Snickargården vid skolområdet upp till hela norra industriområdet.

- Ju snabbare vi får in alla bokningar, desto snabbare kan vi få ett byggbeslut för att sedan kunna komma igång, säger Catarina Östling, som är stadsnätsansvarig i Värmland.

Pierre Österberg, vd för Jordkullen, ser fram emot fiberinstallationen.

Senast publicerad av Eva Wiklund