Logotype för Storfors kommun

Tre driftiga företagare startar kvinnligt nätverk i Storfors

Tre kvinnor i frisersalong

Linnea Bengtsson, Hanna Stange och Camilla Westman ser fram emot inspiration och utbyte i det nya nätverket.

Tre unga företagare startar nu ett kvinnligt företagsnätverk i Storfors med en första träff den 18 april.

- Vi behöver ett sammanhang där vi kan stötta och inspirera varandra, säger Camilla Westman, en av initiativtagarna.

Camilla driver Westmans Stenhuggeri som just för tillfället finns i Fjugesta, men som ska flytta till Storfors så snart Camilla byggt en ny verkstad här. Hon startar nätverket tillsammans med två andra Storforsföretagare. Frisören Linnea Bengtsson, bytte nyligen lokal och gick över till aktiebolag i firman Salong Nyans.

- Jag tror att vi kvinnor kan behöva ett eget forum där det blir lättare att ställa ”dumma frågor” och att få hjälp om saker och ting inte är på topp hela tiden. Dessutom skapar ett nätverk affärsnytta, säger hon.

Den tredje initiativtagaren är Hanna Stange, som ligger i startgroparna för att öppna massagesalong. Hon är utbildad massör och kommer att hyra lokal av Salong Nyans.

- Det här kommer att bli till stor nytta samtidigt som det känns väldigt roligt, säger hon.

De tre entusiasterna ser stora fördelar med ett nätverk, och hoppas på att många vill ansluta sig – både nya företagare och företagare som jobbat länge.

- Vi kan ha stor nytta av varandra och det blir ett extra plus att få ta del av andras erfarenheter, säger Linnea.

Första träffen kommer att hållas på tisdagskvällen den 18 april i Storfors Kulturhus och i nätverket planerar man både kortare utbildningsinsatser och trevlig gemenskap.

- Vi kan ta in inspiratörer eller personer som är kunniga på olika områden, men vi kan också dela med oss av våra egna kunskaper, säger Camilla, som menar att den sociala gemenskapen är viktig.

- Vi behöver lära känna varandra så att det blir mer naturligt att ses över en lunch eller en träff på krogen en kväll, säger hon.

Tid & plats för träffen: Kulturhuset Storfors, Centrumplan 1, tisdag 18 april kl 18.

Ytterligare information: Camilla Westman Tel 076-013 74 19

Senast publicerad av Eva Wiklund