Logotype för Storfors kommun

Storfors delade goda idéer med Säffle

Säfflebesök

Både besökarna från Säffle och värdarna från Storfors var nöjda med besöket där goda idéer bollats.

Det framgångsrika arbetet i Storfors med att minska arbetslösheten hos unga har fått stor uppmärksamhet.
Under september hade kommunen också besök av Säffle kommun som hört talas om arbetet.

Åsa Askerskär, enhetschef för AME (Arbetsmarknadsenheten) samt några chefer och tjänstemän från skola och IFO presenterade kommunens arbete och de samverkansforum som används. Tisdagsmodellen är en process där individen går från försörjningsstöd till sysselsättning.

Modellen används både för vuxna och ungdomar och är ett samarbete mellan AME och IFO (Individ- och familjeomsorgen). Säffle beskrev sin satsning mellan socialtjänst och komvux.

Besökarna från Säffle som bestod av socialchef, IFO-chef, skolchef, arbetsmarknadschef, rektor, verksamhetschef och 1:e socialsekreterare var mycket nöjda med dagen.

-Vi är mycket imponerade av den enighet, positiva attityd och det nära samarbete ni har i Storfors, sa en av deltagarna.

Dagen gav besökarna mer än de hade väntat.

-Det blev inte bara ett studiebesök, vi kan nu gå direkt till handling med hjälp att de metoder och det material vi fått med oss. Oavsett kommunens storlek är det ju samma funktioner som behövs i alla kommuner, så vi kan överföra detta till vår organisation, säger de.

Också deltagarna från Storfors var nöjda med dagen.

-Jättekul att vi har kunnat dela med oss av vårt arbete och våra metoder, säger en nöjd Åsa Askerskär efter dagen. Den här dagen har också gett oss själva tillfälle att reflektera över det vi gör inom arbetsmarknadsområdet.

Ytterligare fakta om tisdagsmodellen finns här>

Senast publicerad av Kristina Elmström