Logotype för Storfors kommun

Nyöppnat med pensionat och camping i Lungsund

High five för nystart i Lungsund. Entreprenören Lotta Lloyd Gregard och kommunalråd Hans Jildesten är nöjda.

High five för nystart i Lungsund. Entreprenören Lotta Lloyd Gregard och kommunalråd Hans Jildesten är nöjda.

Under måndagen tog Lotta och Michael Lloyd Gregard emot nycklarna till Pensionat Lungsund och campingen.

- Det har varit ett galet roligt dygn. Vi har redan börjat få nya gäster och personalen har verkligen fullt upp, säger Lotta, som just serverat sin första pensionatsfrukost.

Nu närmast väntar en uppfräschning av grönytor, äventyrsgolfbanan, grillplatser och delar av pensionatet. Veckan efter midsommar planerar man att öppna ett sommarcafé, glasskiosk och en liten servicebutik.

- Vi hoppas att alla gäster har överseende med att allt inte är perfekt från början. Vi hoppade på detta med mycket kort varsel, och jobbar nu stenhårt för att allt ska bli så bra som möjligt, säger Lotta.

Camping och pensionat kommer att hålla öppet hela sommarsäsongen. På plats i Lungsund finns bland andra Marco de Abreu, även känd som den sjungande slussvakten. Han kommer att fungera som vaktmästare och allt-i-allo.

Före midsommar har Michael och Lotta också bjudit in alla bybor i Lungsund och Lundsberg till en vip-kväll.

- För oss är det jätteviktigt att folk här i bygden får veta våra planer och vi vill gärna höra om de har några särskilda önskemål, säger Lotta.

När det gäller fotografering och marknadsföring har paret Lloyd Gregard fått god hjälp av Michael Johansson, en relativt nyinflyttad Lungsundsbo. Han driver en fiskecamp i Marocko på vinterhalvåret och har bland annat har ett förflutet som vd för Dömle Herrgård.

- Det känns jätteroligt att kunna hjälpa till. Eftersom jag bor här på sommarhalvåret så vill ju även jag att det ska finnas bra verksamheter, säger han.

Kommunalråd Hans Jildesten är nöjd med att camping och pensionat är igång igen.

- Det här känns jättebra. Lotta och hennes team verkar ha många goda idéer för framtiden och jag hoppas att det ska kunna växa fram en riktigt fin verksamhet på den här platsen som är en av Storfors pärlor, säger han.

Förutom pensionat och camping finns det i Lungsund en fin kyrka från 1600-talet som man kan besöka varje vardag. Det finns också badplats, gästhamn och en hembygdsgård som håller öppet varje söndagseftermiddag i juli.
Storfors nya vandringsled, Järnsjöleden, som löper över unika Lungälvsmossen via en två kilometer lång spång, passerar också Lungsund.

Michael Johansson (tv) kommer att hjälpa paret Lloyd Gregard med marknadsförning och fotografering.

Äventyrsgolfbanan står först på tur för uppfräschning.

Senast publicerad av Eva Wiklund