Logotype för Storfors kommun

Naverviken först ut på företagarlunch i Storfors

Först ut att presentera sitt företag vid kommunens nystartade företagsluncher i Storfors var Kaj och Marie Hagman från Naverviken.

Den 30 maj ges ett nytt tillfälle – då berättar Montera i Storfors om sitt företagande.

Det är inga långrandiga föredrag som hålls under affärsluncherna, dit alla företagare är välkomna. Korta företagpresentationer varvas med mingel och diskussioner över en lunchtallrik och på två timmar hinner man både äta och inspirera varandra.

När Naverviken presenterar sig får deltagarna veta att det just nu går bra för industrin i Sverige och även för Naverviken.

- Vi har högtryck i verksamheten och ser ljust på framtiden, säger Kaj Hagman.

Det blir också en diskussion kring företagsklimatet i Storfors.

- Man skulle verkligen önska att alla invånare förstod värdet av att både gamla och nya företag går bra i Storfors, säger Marie Hagman, och får medhåll av övriga företagare.

För att ett samhälle ska må bra och växa är det oerhört viktigt att det finns en känsla av att man får lyckas. Att det är fint med framgång. Finns det för mycket avundsjuka och Jantelag så kvävs kreativiteten och lusten att satsa, vilket drabbar alla. Detta tycks alla vara ense om.

Nästa affärslunch hålls den 30 maj kl 11.30-13.30, i lilla matsalen i Folkets hus Restaurang. Då presenterar sig Montera i Storfors.

Vid första tillfället i höst, den 5 september, presenterar Storfors kommun arbetet med LOU, Lagen om offentlig upphandling, med representanter från upphandlingsenheten.

- Det känns väldigt roligt att vi har kommit igång. Den här typen av mingel är värdefullt, säger näringslivsutvecklare Börje Andersson.

 

Kaj och Marie Hagman berättade historia och nuläge från Naverviken.

Kommunchef Mats Öhman och näringslivsutvecklare Börje Andersson hälsade välkommen till kommunens nystartade företagslunch.

Senast publicerad av Eva Wiklund