Logotype för Storfors kommun

Londondesigner startar eget i Storfors

Henrik Hyllsjö läste grafisk design i London och kom även in på universitetet där. Under några år jobbade han sedan med design för Sky News.

I dag bor han i Storfors, jobbar på ett LSS-boende och tar hand om sin biodling och sina höns på fritiden.

Nu startar han eget företag.

- Jag levde storstadsliv under många år, men när jag flyttade hem till Sverige igen ville jag göra något annat. Stockholm kändes inte rätt, säger Henrik, som valde att flytta till Storfors där han tillbringat så många somrar som liten.

- Jag var ofta hos min farmor och farfar och nu fick jag ta över gammelfarmors stuga vid Ullvettern alldeles i närheten av släkten. Det blev ett helt annat tempo i livet, och det behövde jag just då, säger han.

Nu ligger stressen och storstadslivet i Lonon några år bakåt i tiden och det har börjat klia i fingrarna på designern igen.

- Jag trivs med mitt jobb på ett LSS-boende, men samtidigt vill jag utveckla mitt företag på sidan om, säger han.

Henrik fotograferar en hel del och har hjälpt ett möbelföretag med fotografering och bildredigering till en webb-shop.

Han jobbar även med layout och gör foldrar, affischer och tar fram logotypes.

Att stå på egna ben som företagare är en framtidsdröm - till en början vill han sakta smyga igång firman.

- Jag har ju kunskaperna och ambitionerna. Det som lockar mest är kanske frihetskänslan att få styra över sin tid, men också tillfredsställelsen av att få hjälpa andra företag och lyfta fram dem genom design och foto, säger han.

Till en början vill han jobba upp en bank av arbetsprover i närområdet.

- Det mesta jag kan visa är ju sådant som jag gjorde på Sky News i London. Jag skulle gärna vilja göra en några ”visningjobb” här i Storforstrakten. Då är jag inte ute efter att tjäna stora pengar, utan mera att komma igång och att andra företag ska våga testa och se vad jag går för, skrattar han.

I Storfors trivs han mer och mer ju längre tiden går. På fritiden är han gärna ute i naturen med sina hundar, pysslar om bikuporna och tar hand om hönsen.

Att kunna öppna dörren och kliva rakt ut i skogen är något han värdesätter stort.

Någon längtan till en lägenhet i någon storstad har han inte. I Storfors har han byggt upp ett nytt liv - långt ifrån pulsen i London.

- Ju mer man tar för sig på ett nytt ställe, desto bättre känns det, säger han.

Kontakt: Henrik Hyllsjö tel 0704-606 755.

Senast publicerad av Eva Wiklund