Ny kock, ny pub och praktik för asylsökande.
Nu satsar Aso Mansur, chef för La Vita Pub & Pizza nytt.
Nyligen blev puben på La Vita klar och på fredag firar man med första "after-work"-tillfället.
- På långfredagen när vi öppnade, var det hur mycket folk som helst här och alla verkade trivas. Nu vill vi ta nästa steg och starta ”After-work”, säger han.
Premiären blir den 13 maj när Aso och nye kocken Mikael Hjelm bjuder in till tacobuffé för stora och små.
- Jag hoppas att Storforsarna tycker att vi hittat rätt, men folk får gärna tipsa om arrangemang de önskar sig, säger han.
Mikael Hjelm har jobbat som kock på slottet i Örebro och på Kanalkrogen i Sjötorp. Han säger att han brinner för klassisk husmanskost.
- Mat ska framförallt vara fräsch och nylagad, det är det viktigaste, säger han, och lovar att bjuda på klassiker som raggmunk, torsk med äggsås och pannbiff med lök.
La Vita levererar också maten till asylboendet på Hotel Storfors. Därifrån har Aso tagit emot tre praktikanter.
- De vill ha något att göra och de vill träna svenska. Att jag även pratar arabiska gör det hela enklare, säger han.
Mohammed Kaddura, Mirna Ayoub och Hamid Azad trivs med praktiken.
- Det här är en bra chans att komma in i det svenska systemet, säger Mohammed, som drev en matvarubutik i Libanon.
Senast publicerad av Eva Wiklund