Logotype för Storfors kommun

Innovation kan lyfta Östra Värmland - näringslivsdag 4 feb

EU-samordnare Kicki Karlsson, näringslivsutvecklare Börje Andersson, turismansvarig Lennart Johansson och moderator Jonny Ohlsson besöker Lundsbergs skola för att planera näringslivsdagen.

EU-samordnare Kicki Karlsson, näringslivsutvecklare Börje Andersson, turismansvarig Lennart Johansson och moderator Jonny Ohlsson besöker Lundsbergs skola för att planera näringslivsdagen.

När kommunerna i Östra Värmland går samman för att arrangera årets näringslivsdag på Lundsbergs skola så är det innovation som är temat.

- Förnyelse och innovation är otroligt viktigt. På nationell nivå har regeringen tillsatt en innovationsgrupp – målet med näringslivsdagen är att hitta en strategi för Östra Värmland, säger näringslivsutvecklare Börje Andersson.

Sex kommuner brukar turas om att arrangera näringslivsdagen, och i regel brukar den förläggas på Loka Brunn. I år valde Storfors kommun att förlägga den till Lundsbergs skola.

Det blir samtal om innovationer och riskkapital tillsammans med bland andra superentreprenören Lars Wingefors, känd från Draknästet, Cecilia Jeffner, vd för Bergslagens Sparbank och Kjell Eriksson, som bland annat jobbat tätt tillsammans med Olav Thon.

- Om vi ska kunna utveckla och stärka företagen i Östra Värmland så är det viktigt med fokus på innovation. Det kan handla om nya produkter, men lika gärna om nya marknader, nya metoder eller nya arbetssätt, säger Börje Andersson, som snickrat ihop ett gediget program med intressanta föreläsare, paneldebatt och inte minst tid för mingel och nätverkande.

Näringslivsdagen arrangeras den 4 februari och riktar sig både till företagare och offentligt anställda i Kristinehamn, Karlskoga, Filipstad, Degerfors, Hällefors och Storfors. Håller i trådarna gör legendariske Jonny Ohlsson, som jobbade 54 som näringslivsjournalist innan han gick i pension för ett par år sedan.

Senast publicerad av Eva Wiklund