Logotype för Storfors kommun

Hotell & camping i Lungsund får nya entreprenörer

Lotta Lloyd Gregard kommer att ta över som entreprenör för hotell och camping i Lungsund tillsammans med maken Michael. I dag driver hon Slusscaféet i Bjurbäcken och ser samordningsmöjligheter mellan de två verksamheterna.

Lotta Lloyd Gregard kommer att ta över som entreprenör för hotell och camping i Lungsund tillsammans med maken Michael. I dag driver hon Slusscaféet i Bjurbäcken och ser samordningsmöjligheter mellan de två verksamheterna.

Från och med den 19 juni kommer Lotta och Michael Lloyd Gregard, som driver Slusscaféet, att ta över som nya entreprenörer för hotell och camping i Lungsund.

- Vi ser verkligen fram emot att vara med och utveckla hela området kring Bjurbäcken och Lungsund, säger Lotta, och berättar att de kommer att ha öppet alla dagar i veckan under högsäsongen.

Paret fortsätter att driva Slusscaféet och med hjälp av sin personal kommer de nu även att driva Pensionat Lungsund, camping, sommarcafé, liten servicebutik, glasskiosk och äventyrsgolf.

- Caféet kommer att vara öppet alla dagar i veckan med lättare luncher, från och med måndagen efter midsommar, säger Lotta, som ser många samordningsvinster mellan de två verksamheterna.

Efter att ha drivit Slusscaféet i flera år ser hon nu fram emot nästa steg, och berättar att hon länge haft en dröm om att starta just ett pensionat.

- Vi kommer att ta namnet Pensionat Lungsund eftersom namnet ger en känsla av vad vi kan erbjuda. Vi kommer att erbjuda helpension för våra camping- och pensionatsgäster med äkta värmländskt gemyt, säger hon, och berättar att begreppet pensionat växte fram under en tid när ångbåtar transporterade tidiga turister.

- I slutet av 1800-talet passerade många ångbåtar på Bergslagskanalen, så namnet känns klockrent, säger hon.

Hur sommaren kommer att arta sig på pensionat och camping är ännu inte bestämt i detalj.

- Vi kommer att utveckla verksamheten stegvis, men först ska vi bjuda in alla som bor i bygden till en vip-kväll för att höra deras tankar och åsikter, säger Lotta.

AB Storfors Mark och industrifastigheter har kommit överens med de nuvarande entreprenörerna Arnoud och Thelma Barnhoorn om ett avslut den 18 juni.

Kommunalråd Hans Jildesten är glad att man hittat en lösning för fortsatt verksamhet i Lungsund.

- Det känns väldigt bra att vi får lokala entreprenörer med massor av vilja att skapa utveckling och som kommer att ha generösa öppettider för både turister och folk som bor i området, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund