Logotype för Storfors kommun

Hårcentrum ska överlåtas – fler frisörer behövs

Den enda frisersalongen i Storfors stängde hastigt, men nu är verksamheten igång igen med frisör på deltid, massage och fransförlängning. För att få en stabil verksamhet söker gruppen nu ytterligare en frisör som är egen företagare.

I mitten av oktober stängde Hårcentrum när frisören Monica Ljunglöf slutade efter många år.

Nu är verksamhet med både klippning & massage igång på deltid och ägaren Mirva Roivainen hoppas på en nystart genom en överlåtelse.

- Det här är Storfors enda frisersalong och kundunderlaget är väldigt stort. Telefonen går varm med kunder som vill få tider, säger hon.

Just nu finns frisören Karolina Wiippola på plats två dagar i veckan och massören Lourans Alchamsini kommer också att ha salongen som sin bas liksom Mirva som fortsätter att erbjuda fransförlängning. Både Lourans och Karolina gör också hembesök.

- Jag skulle gärna vilja ta över salongen, men då behöver vi vara fler frisörer. Det kanske finns någon som redan driver eget som skulle vilja vara med - då får han eller hon gärna höra av sig, säger Karolina.

Salongen ligger centralt på Djupadalsgatan i Storfors och är lättillgänglig även för rörelsehindrade. När Mirva tog över ägarskapet för några år sedan var planerna att utvidga verksamheten med exempelvis fotvård och ansiktsbehandlingar förutom fransförläning, klippning och solarium. Karolina är inne på samma spår.

- Det vore väldigt roligt om vi kunde bli en salong som erbjuder flera olika behandlingar inom friskvård och hälsa, säger hon.

Hur framtiden ser ut för salongen är ännu så länge oklart. De som nu är inblandade provar sig fram.

- Jag har ett hyreskontrakt fram till och med maj 2019, men om någon vill ta över verksamheten kan jag släppa den i princip omgående, säger Mirva, som inte själv vill fortsätta att driva verksamheten men som gärna stannar kvar med sina egna behandlingar under en ny ägare.

- Jag jobbar redan inom hemtjänsten och för mig är fransförlängningen en bisyssla. Nu har jag många aktiviteter på fritiden tillsammans med familjen som jag också behöver fokusera på, säger hon.

Även Lourans stannar gärna kvar som hyresgäst under en ny ägare.

- Det är ett perfekt läge på lokalen och bra att vi kan samarbeta. Just nu kan jag erbjuda klassisk massage och energimassage, men jag har även planer på ansiktsbehandlingar och fotbehandlingar, säger Lourans, som också vidareutbildar sig inom medicinsk massage.

- Jag läser en vidareutbildning i medicinsk, fysiologisk massage i Karlstad varannan vecka och i maj nästa år är jag även klar med den, säger han.

Ytterligare information & bokning av behandlingar/klippning:

Mirva Roivainen tel 076-147 00 85

Karolina Wiippola 073-426 50 51

Lourans Alchamsini 072-929 19 92

Senast publicerad av Eva Wiklund