Logotype för Storfors kommun

Gymfabriken är årets nyföretagare i Storfors

Jimmy och Susanne Wernström får ta emot priset som Årets Nyföretagare 2016 från Börje Andersson, Nyföretagarcentrum i Storfors.

Jimmy och Susanne Wernström får ta emot priset som Årets Nyföretagare 2016 från Börje Andersson, Nyföretagarcentrum i Storfors.

Varje år utser Nyföretagarcentrum Årets Nyföretagare.

I år föll valet på Gymfabriken i Storfors.

- De har verkligen gjort den här starten på ett fantastiskt sätt och med massor av engagemang, säger Börje Andersson från Nyföretagarcentrum.

Det var i september 2016 som Gymfabriken slog upp portarna till 500 kvadratmeter gym i centrala Storfors.

Lokalen har tidigare använts för kablageindustri, men efter en rejäl ombyggnad och ansiktslyftning är den som gjord för gymverksamhet. Här finns maskiner, fria vikter, en cross-fit-avdelning och en stor sal med specialdämpat golv där man erbjuder flera pass per dag.

- Det allra mest fantastiska är den energi man möts av här inne. Tänk att det finns så många härliga och fantastiska Storforsare som vi inte känt till, säger Susanne.

Hon jobbar just nu deltid på sjukhuset i Karlskoga, men hon längtar efter kunna leva på jobbet i Gymfabriken så småningom.

- Det här är vår dröm och vi älskar att vara här. Vi har jobbat nästan dygnet runt sen i september, men vi tycker fortfarande att det är det roligaste som finns, säger Susanne.

Att ta emot pris som Årets Nyföretagare känns roligt och stort.

- Pris är ju fantastiskt roligt att få. Vi känner oss hedrade, säger Jimmy.

I den ursprungliga kalkylen för gymmet behövs 250 kunder på helårsbasis. Idag har man redan cirka 200 fasta årskunder, men fler droppar in hela tiden och många bokar även månadskort och enstaka pass.

- Vi är på väg att nå målet. Vår treårsplan ser ut att hålla, och det vore väldigt roligt om vi i framtiden också kan ta ut löner ur företaget, säger Jimmy.

Gymmet har blivit en mötesplats för folk i alla olika åldrar.

- Måndag, onsdag och fredag spelar vi 50- och 60-talsmusik på dagarna, för då har vi en hel del seniorer här, säger Susanne.

Den tuffaste biten med företagsstarten har varit att få familjelivet att gå ihop.

- Tack och lov har våra barn kunnat vara här en hel del, och på kvällarna har vi haft hjälp i kassan av äldste sonen, säger Susanne, som trots allt ser fram emot att kanske kunna ta någon dag ledigt varje vecka.

I motiveringen säger Nyföretagarcentrum att de prisas för: ”Noga genomförd företagsstart med en god entreprenörsanda”.

- Det har varit härligt att följa det här företagets framväxande. Och jag upplever både Jimmy och Susanne som väldigt seriösa och målmedvetna företagare. Det är bara att gratulera, säger Börje Andersson.

Nya pass växer fram i gymfabriken allt eftersom, och man erbjuder även hälsokurs, massage och fransförlängning. Men företagarna är inte nöjda där.

- När vi känner att det här rullar och är stabilt så kommer vi att ta nästa steg. Var så säker på det, för vi älskar utveckling och förändring, skrattar Jimmy.

Senast publicerad av Eva Wiklund