Logotype för Storfors kommun

Företagarna gör tummen upp i Storfors

Den grå linjen gäller Storfors.

Den grå linjen visar att företagarnas betyg för Storfors ökat till 3,71.

Storfors klättrar ytterligare när det gäller näringslivsklimat enligt Svenskt Näringsliv.

I Storfors har företagarna höjt betyget från 3,53 förra året till 3,71 i år.

- Det är självklart väldigt glädjande att företagarna uppskattar det arbete vi gör. Nu gäller det att fortsätta det goda samarbetet utifrån de olika arenor som bildats, säger näringslivsutvecklare Kicki Karlsson.

Medelvärdet i Sverige ligger på 3,4 när företagarna fått svara på frågor om allt från upphandling, kompetensförsörjning, kontakt med kommunen, attityder till företagande och brottslighet. De senaste åren har Storfors klättrat och årets betyg är det högsta någonsin.

Den enkätundersökning som nu släppts är en del i den kommande rankingen som släpps i oktober. Ungefär en tredjedel av rankingen kommer att baseras på företagarnas enkätsvar.

- Frågan om att skapa ett positivt företagsklimat tillsammans med våra företag är mycket viktig för oss i kommunen. När den totala rankingen släpps har vi ju som mål att klättra där också, säger kommunchef Mats Öhman.

Toppar hela Sverigelistan gör Munkfors på 4,65. Storfors ligger på sjunde plats i länet, och högre än de näraliggande kommunerna Filipstad, Kristinehamn och Karlskoga.

Nyligen arrangerade näringslivsutvecklare Kicki Karlsson (th) en företagslunch i Storfors tillsammans med representanter för Handelskammaren. Företagsluncherna är en av de arenor där kommun och företagare möts.

Senast publicerad av Eva Wiklund