Energiinspiration till frukost för näringslivet

2019-01-23

När Storfors kommun bjöd in till näringslivsfrukost på Pensionat Lungsund fick företagarna träffa en av Sveriges främsta energijägare. Willy Ociansson bidrog med massor av tips och en och annan aha-upplevelse.

Föreläsaren kan bland annat titulera sig yrkesdykare, innovatör, uppfinnare och energijägare. Att han 2010 utsågs till en av Sveriges mest nytänkande energirådgivare, är inte förvånande.

Idag reser han över hela Sverige för att inspirera flera och föreläsningen med energitema var ett samarbete mellan näringslivskontoret och kommunens energi- och klimatrådgivare.

- Jag jobbar med ett EU-projekt som för att minska förtagens energianvändning och öka lönsamheten. Det passar bra att Willy Ociansson kommer hit och inspirerar oss, berättar energirådgivare Hanan Othman.

Om du har ett företag som använder mindre än 300 000 KWh/år har du möjlighet att vara med i projektet. Alla som deltar får en kostnadsfri energigenomgång av verksamheten och fortsatt individuell coachning.

Efter Willy Ocianssons inspirerande genomgång på var man hittar energislukare och dolda ”läckor” var intresset stort för ännu mer information.

Nästa företagsfrukost med energitema hålls den 2 april. Då finns Ellevio på plats för att svara på frågor och bland annat informera om hur abonnemangen är uppbyggda och kan optimeras. Skillnaderna mellan effekt och säkringsabonnemang, strömavbrottsfrågor och energikonto är andra punkter.

- Vi hoppas på lika stor uppslutning till nästa träff. De företag som vill få en gratis energigenomgång får också gärna höra av sig, säger Hanan Othman.

Information: hanan.othman@storfors.se eller 0550-651 74.

Senast publicerad av Eva Wiklund 2019-01-23