Logotype för Storfors kommun

Anneli Vilhelmsson blev Årets Företagare i Storfors

Anneli Vilhelmsson är Årets Företagare i Storfors 2015.

Anneli Vilhelmsson är Årets Företagare i Storfors 2015.

Årets Företagare i Storfors heter Anneli Vilhelmsson och driver Ekonomitjänst team Östra Värmland AB.- Hon har med små medel startat och utvecklat sitt företag sakta men säkert. Hon är en mycket bra representant för företagarna i Storfors, säger Torbjörn Johansson, ordförande i Företagarna.

Anneli Vilhelmsson startade företaget som enskild firma redan 1994. I början av 2000-talet tog hon steget till att driva företaget på heltid, och idag har hon tre anställda.

- Det känns väldigt roligt och hedrande att få den här utmärkelsen, men egentligen är det väl alla våra kunder som borde få pris. Det är ju de som ger oss sitt förtroende, säger Anneli Vilhelmsson.

Företaget jobbar med redovisning som exempelvis bokföring, löneadministration, deklarationer och registrering av bolag.

- De senaste veckor har vi faktiskt fått en hel del förfrågningar från företag som ligger i startgroparna. Det känns som att det rör på sig här i regionen, säger hon.

En stor del i tillväxten har de nöjda kunderna som rekommenderat företaget vidare till nya kunder.

- Vi är ju en ganska liten byrå och vi märker att kunder uppskattar den närhet och flexibilitet som vi kan bjuda på, säger hon.

Ekonomerna jobbar till stor del ute hos kunderna, vissa kunder behöver hjälp flera dagar i veckan medan andra kanske bara vill ha besök någon gång om året. De flesta uppdrag finns i närområdet; Filipstad, Karlskoga, Kristinehamn och Storfors. Firman har ett kontor i Centrumhuset i Storfors och ett mindre kontor i Kristinehamn. När det gäller framtiden utesluter Anneli inte ytterligare tillväxt.

- Det är nog mycket möjligt att vi kommer att växa så småningom, säger hon.

Som företagare trivs hon med. självständigheten och friheten.

- Jag är också väldigt glad över att jag har anställda att bolla idéer med och få respons av. Dessutom är det väldigt skönt att ha back-up. När jag jobbade ensam var jag livrädd att bli sjuk, då skulle det kanske blir någon stackare som inte fick sin lön. Idag kan vi täcka upp för varandra, säger Anneli Vilhelmsson.


Företagarna motiverar valet av Årets Flöretagare i Storfors så här:

”Anneli har med små medel, och genom att skynda långsamt, byggt upp sitt företag Ekonomitjänst team Östra Värmland till att i dag omfatta fyra personer.”

Senast publicerad av Eva Wiklund