Logotype för Storfors kommun

Yousef tog hem Centrumfestens storvinst

Anna Eriksson och Ing-Marie Thyr från Storfors kommun överlämnade priset från Karsltad Airport till Yousef Shikh Hassan.

Visst är själva Centrumfesten en vinst för hela samhället, men en besökare blev i år extra lyckligt lottad. Yousef Shikh Hassan hade svårt att tro på det första beskedet om att han vunnit ett resepresentkort på 4000 kronor.

- Va?! Menar du att jag har vunnit? Är det ett skämt?

Väl på plats i kommunhuset för fotografering och uthämtning av presentkortet från Karlstad Airport hade nyheten sjunkit in.

- Det här är helt otroligt. Nu kan jag åka och hälsa på mina släktingar i Barcelona på jullovet, skrattar han.

Yousef har bott i Storfors i drygt ett år och pluggar på Forsbroskolan. Nästa år siktar han på samhällsvetenskapliga programmet i Kristinehamn och sedan är siktet inställt på att bli polis.

- Jag trivs verkligen här i Sverige, säger Yousef som kommer från Syrien och som också har sin pappa Essam i Storfors. Essam har bott här i fyra år och har fått permanent uppehållstillstånd.

- Vi trivs i Storfors. Just nu utbildar jag mig till vårdbiträde och praktiserar inom hemtjänsten. Jag gillar verkligen att jobba med de äldre, säger han.

Att sonen skulle ta hem storvinsten i Centrumfestens stämpeljakt hade han aldrig trott.

- Det är ju helt otroligt!

Närmare 100 personer passade på att delta i stämpeljakten som innebar att man skulle besöka sex olika ställen i Storfors centrum under kvällen.

Senast publicerad av Eva Wiklund