Logotype för Storfors kommun

Fritidsaktiviteter och friluftsliv

I Storfors finns goda möjligheter till idrott, motion och friluftsliv. 25-talet idrottsföreningar har aktiviteter för olika åldrar. I Storfors är det också alltid nära till skog och sjö. Här finns badplatser, vandringsleder, paddlingsleder och många mindre cykelvägar. Vintertid plogas isbanor på flera sjöar där långfärdsskridskoåkare kan sträcka ut. Det finns skidspår vid elljusslingan centralt i Storfors, men även på andra ställen.

ANVÄND FLIKARNA här till vänster för att klicka dig vidare till badplatser, båtliv, fiske, golf, våra idrottsanläggningar, vandringsleder oh vinteraktiviteter.

Allemansrätten

Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller sitter på en sten och tänker. Allemansrätten är en unik möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra.

Informationsmaterial på svenska finns här> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Naturvårdsverket har under de senaste åren fått allt fler frågor om allemansrätten och olika typer av motoriserade transportmedel, det har oftast gällt så kallade el-cyklar, el-assisterade cyklar eller cyklar med sk Pedelelec-funktion, men det har även gällt andra typer av transportmedel som terräng-Segways och liknande. Läs mer här> Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på bilden för att se den som pdf

Välkommen ut i naturen

Kontakt

Enhetschef Kultur & fritid
Olle Rodéhn
0550-651 20

Senast publicerad av Anne-Charlotte Buhre