Logotype för Storfors kommun

Visor & bilder blir uppstart för lokalhistoriskt projekt 24 april

Två personer i ett bibliotek.

Bibliotekarie Anita Andersson och bibliotekschef Michael Nordeman bjuder in till lokalhistorisk träff för alla med intresse för bygden.

Tack vare ett bidrag på 600 000 från Kulturrådet kan Storfors bibliotek satsa extra på lokalhistoria.

På måndag kväll den 24 april bjuder man in till uppstart med underhållning, bildvisning och fika.

Bibliotekarie Anita Andersson är projektanställd under 2023 och har extra fokus på just lokalhistoria.

Hon är född i Bjurbäcken och har sin mamma kvar i Storfors. Hon spelar valthorn och har under många år jobbat med musik i Stockholm, men är i botten utbildad bibliotekarie.

- Det här känns som ett spännande projekt och jag märker att det finns stort intresse. Många vill hitta fler uppgifter om ställen där de bott eller berätta om sin bygd, säger hon.

Bibliotekschef Michael Nordeman märker också av det stora intresset.

- Vi har ett gäng här varje vecka som jobbar med gamla bilder och vi kommer även att stimulera dagens unga att ta bilder som kan bli nästa generations historia, säger han.

Träffen den 24 april startar klockan 18.00 och riktar sig till alla intresserade. Det blir Rolf Mårth, vissångare från Filipstad, som kommer på besök med visor av bland andra Gunde Johansson, som under en period bodde i Storfors. Studieförbunden finns på plats och det blir även visning av äldre bilder och presentation av projektet.

Anita vill gärna starta samtalsgrupper, studiecirklar eller få tips på intressanta föreläsare.

- Alla idéer är välkomna. Jag är på plats på Storfors bibliotek måndagar och tisdagar så kika gärna in, eller slå en signal på tel 0550-651 23, säger hon.

Anmäl er gärna i förväg till biblioteket så blir det enklare att beräkna åtgång av fika. Tel 0550-651 94.

Senast publicerad av Eva Wiklund