Logotype för Storfors kommun

Viktor Jansson spelade TV-pucken i Umeå

Viktor Jansson från Storfors blev uttagen till TV-pucken, som i år spelades i Umeå.
- Det känns både spännande och nervöst, sade han innan avresan.
Väl på plats kämpade laget väl och slutade på en femte plats.

Viktor började spela innebandy redan som 5-6-åring i Storfors. Och när en kompis i laget började med hockey i Filipstad var han inte sen att hänga på.
- Jag gillar klubbsporter, säger Viktor, som idag spelar för BIK Karlskoga.

15-åriga Viktor går i nionde klass på Vargbroskolan och tränar med klubben i Karlskoga 3-4 gånger i veckan. På helgerna spelar han ofta två matcher vilket betyder många bilturer fram och tillbaka.
- Vi är flera föräldrar som kan turas om med skjutsning och hämtning, annars hade det varit svårt, säger pappa Roger Jansson, som är chaufför och supporter.

Säsongen pågår från augusti till mars och under sommaruppehållet är det fysisk träning sex dagar i veckan som gäller. Idolen är NHL-spelaren Erik Karlsson i San José Sharks.
- Han är back som jag och otroligt teknisk med ruggigt bra skott, säger Viktor.

Han togs ut till Värmlandslaget för att spela mot sju andra lag i tv-pucken tillsammans med tre andra lagkamrater från BIK Karlskoga. Resten av laget var från Färjestad. Själv tycker han att hans styrka är snabb och teknisk skridskoåkning.
- Anfallsspelet är väl det som jag behöver jobba ännu mer på, säger han.

Efter grundskolan hoppas han på komma in på ett hockeygymnasium för att plugga inom VVS och samtidigt jobba för att bli en ännu bättre hockeyspelare. Målet är högt ställt:
- Jag vill spela i SHL och så småningom bli proffs, säger han.

Under våren väntar nu tester för att se om han kan få en plats på det gymnasium han vill gå på. Helst skulle han välja Karlskoga, men han har också sökt till flera andra

FAKTA TV-PUCKEN 2020
Den 29 oktober november inleddes TV-pucken.
Matchen mellan Värmland och Stockholm blev en jämn tillställning där Värmland tog ledningen två gånger, men där Stocholm lyckades kvittera och vinna med uddamålet (4-3). Värmland vann sedan båda sina placeringsmatcher mot Östergötland och Ångermanland och slutade 5:a i årets upplaga av tv-pucken.

FOTNOT: Väldigt få ungdomar från Storfors har spelat TV-pucken, men enligt uppgifter har det förekommit minst en gång tidigare, nämligen 1985 då Storforsgrabben Jörgen Svensson deltog. Han spelade också för Karlskogalaget Bofors IK och det året kom Värmlandslaget trea i TV-pucken.

Senast publicerad av Eva Wiklund