Logotype för Storfors kommun

Varm fest drog fulla hus i Storfors

Storfors sjätte Centrumfest genomsyrades av värme – trots den något kylslagna decemberkvällen.

Värmen mellan människor i myllret, värmen i Wermlandstomens svar på barnens alla frågor, värmen från en nygrillad hamburgare och naturligtvis värmen från den avslutande eldshowen. För att inte tala om de gasoluppvärmda tälten vid den sprakande brasan.

Att det också blev ganska varmt inne i Kulturhuset kunde Carl Hallgren från Karlstad Airport vittna om. Han stod för kvällens hetaste pris som fick ett stort antal besökare att traska runt Storfors Centrum i jakt på stämplar. Vad gör man inte för ett resepresentkort på 4000 kronor?

- Det har varit en jättebra kväll med massor av folk. Det känns kul att vi kan vara på plats och berätta hur smidigt man kan flyga från Karlstad, sade han.

På alla tre våningarna i Kulturhuset pågick aktiviteter, allt från skytte i källaren till massage, hårfärgning, fiskedamm och julkrubba på bottenvåningen till pyssel, yoga och litteraturquiz på övervåningen. Plus mängder av bra information från föreningar och fina erbjudanden från en rad försäljare och trivsam julmusik av Storfors Dragspelsklubb.

- Vilket arrangemang! Vi hade inte väntat oss så mycket folk i Storfors, sade yogainstruktören Philippa Ergel, som driver Asphyttan Metta House.

Inger Blomqvist hade åkt från Karlskoga för att besöka Centrumfesten, och framöver blir det fler resor till Storfors.

- Jag testade energimassagen och det var verkligen jättebra, han tog i ordentligt. Min massör har slutat, så nu kommer jag att boka tid i Storfors, sade hon.

Baptistkyrkan lockade med fika och loppis och många passade på att slå sig ner en stund för att vila benen. Även Kommunhuset höll öppet med information om olika verksamheter. På torget fanns bland andra polisen, Räddningstjänsten, Storfors Motorklubb, Gasolbutiken och Jordkullen på plats med erbjudanden, mat och tävlingar.

Några hundra meter bort tog Wermlandstomten Inge i Halla emot med välfyllda godispåsar från Miljöbolaget. Kristofer Lambertsson hade fyndat en 50-tals-lampa från Second-hand-butiken och stod tåligt i kön till tomten med treåriga dottern.

- Härligt att det arrangeras något sånt här så att man inte låter byn dö ut, sade han.

Alicia Holmén och Ozzylinn Engen Lavén väntar också tåligt på att få komma in till tomten i den ljuspyntade tipin.

- Det är jättekul med så mycket folk. Det borde vara Centrumfest varenda vecka, sade Ozzylinn.

Som avslutning på hela festen bjöd änglakören på julkänsla både i Kulturhuset och på torget där de också lämnade över elden till gycklargruppen Trix. Till musik bjöd de båda gycklarna på en rafflande eldshow som lockade till riktigt varma applåder.

Senast publicerad av Eva Wiklund