Logotype för Storfors kommun

Vandringshelg med övernattning i Lårhöjdsstugan 2-3/7

Lördag den 2 juli bjuder Föreningen Storfors Skidor in till en heldag vid Lårhöjdsstugan. Varm korv, festis och kaffe kokat på vedspisen utlovas klockan 13-16.

Just denna dag hoppas föreningen också på att många äldre Storforsare ska komma för att berätta minnen från stugan som föreningen kan dokumentera.

- Vi kommer att göra inspelningar med personer som vill berätta om stugan och de aktiviteter som pågått här, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson.

Man bjuder också in alla som vill att övernatta tillsammans med medlemmar i föreningen. Det går bra att sova inne i stugan om man tar med liggunderlag och på gårdsplanen finns gott om plats att tälta. Ingen föranmälan krävs men man får såklart ta med egen utrustning, kvällsmat och vatten.

- För länge sedan var Lårhöjdsstugan en verklig samlingsplats. Hit upp åkte man skidor efter skolan. Nu vill vi bjuda in alla intresserade till ett trevligt arrangemang, säger Marita Sjöberg från Föreningen Storfors Skidor.

Idag är stugan ett riktigt fint rastställe för vandrare och den står alltid öppen. Vedspis, kaminoch fin inredning får nyttjas av vem som helst.

- Det finns både privatpersoner och sponsorer som har hjälpt till att rusta stugan och det har sällan skett skadegörelse. Det är väldigt många som värnar om den här platsen, säger Marita.

I gästböckerna har många tacksamma vandrare skrivit fina ord, och det finns möjlighet att swisha ett bidrag till 123 338 83 03. Märk med Lårhöjdsstugan.

Ytterligare information: Marita Sjöberg tel 070-674 18 71.

Rastplats vid sjö

En kilometer nedanför Lårhöjdsstugan ligger Hättsjön med en fin rastplats. Följ Åsjöleden från stugan. FOTO: Sari Sulkala

LEDBESKRIVNING LÅRHÖJDSLEDEN

Lårhöjdsleden runt är cirka 13 kilometer, och väljer du en extra sväng ner till Hättsjön blir det ytterligare någon kilometer. Leden startar vid Badsta Camping där det också finns ett litet café och en glasskiosk. Första biten går uppför mot Lårhöjdsstugan i cirka fyra kilometer, en mosse med spänger passeras. Rastplatsen vid Stora Hättsjön är väl värd en omväg. Följ Åsjöleden ner till sjön efter stugan och anslut sedan till Lårhöjdsleden via grusvägen igen. På tillbakavägen går leden genom skog och över mossar. Här har det skett en hel del avverkning på sista tiden, så vissa bitar av leden kan vara förändrade.

Senast publicerad av Eva Wiklund