Logotype för Storfors kommun

Vandringens Dag i Storfors lördag 10 september

Den 10 september 2022 arrangerar Svenska Turistföreningen, STF, Vandringens dag för fjärde gången. Storfors är en av de kommuner som deltar.
- Vi vill göra det extra trevligt att vandra just denna dag, därför bjuder vi på korv med bröd och fika på flera ställen längs två av våra leder, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson.

I Storfors finns det alltså ”vattenhål” på flera platser längs lederna för den som vill ta en paus under vandringen denna speciella vandringsdag. Mellan klockan 11.00 och 14.00 är det öppet på flera ställen.

Förslag på sträcka längs Järnsjöleden

Parkera vid Bjurbäckens slussar (eller några hundra meter söderut längs grusvägen där det finns en mindre grusplan strax intill där leden går ut på mossen. Vandra över mossen och till Lungsund för en varm korv. Fortsätt sedan ner till Furuvik för kaffe med dopp. Det blir en sträcka på cirka 14 kilometer. Självklart kan du istället välja delar av sträckan.

Fika längs Järnsjöleden kl 11-14

  • l Lungsund vid Sundviks gård, Lungsunds hembygdsförening bjuder på korv med bröd.
  • I Furuvik, Villa Furuvik bjuder på kaffe/festis med dopp.

Förslag på sträckor längs Lårhöjdsleden

  • Gå tur och retur från Badsta Camping till Lårhöjdsstugan. Parkera bilen vid Hättsjön och gå ca 1,5 kilometer upp till Lårhöjdsstugan genom fin skog - gå tillbaka samma väg eller ta grusvägen ner.
  • Välj att gå hela vägen från Hättsjön via Lårhöjdsstugan och ner till Badsta Camping. Det blir cirka 5,5 kilometer och väldigt lättgånget.
  • Hela turen Lårhöjden runt är också ett alternativ på cirka 13 -14 kilometer.

Fika längs Lårhöjdsleden kl 11-14

  • l Lårhöjdsstugan, Storfors skidförening bjuder på varm korv med bröd och kaffe/festis.
  • Badsta camping bjuder på kaffe/festis och kaka.

Vandringsbilder?
Om du fotograferar längs lederna under Vandringens Dag - skicka gärna in dina bilder till information@storfors.se så publicerar vi på kommunens hemsida och en del av dem i nästa nummer av kommuntidningen I frêske lufta. Inget honorar utgår. Ange fotobyline och skriv var du tagit bilden och kanske några rader om hur dagen blev. Vi publicerar inga bilder där det går att känna igen andra personer än den som skickat in bilden dock. Ett tips är att fotografera på längre håll eller kanske där vandrarna syns bakifrån.

Senast publicerad av Eva Wiklund