Logotype för Storfors kommun

Två färska mästarinnor i Storfors BTK

Katerina Toliou (tv) och Dina Meshref tog hem varsin mästartitel i sina hemländer under helgen. På lördag och söndag kan man se dessa två färska mästarinnor spela tuffa matcher på högsta elitnivå för Storfors FF.

I helgen tog Storforsspelarna Katerina Toliou och Dina Meshref hem varsin mästartitel i sina hemländer.

- Det här är stort! Dina är nu afrikansk mästarinna och Katerina grekisk mästarinna. Det bådar riktigt gott inför helgens hemmamatcher i Storfors, säger tränaren Anders Hult.

Kommande helg, den 10-11 mars, spelar Storfors BTK två viktiga matcher i Pingisligan; mot Halmstad och mot tabelltvåan Eslöv. Lördag klockan 15.00 står Halmstad för motståndet och på söndag klockan 11.00 är det match mot Halmstad.

- Det här kan vara säsongens två viktigaste matcher, och vi är verkligen laddade. Jag vet att tjejerna är riktigt taggade och jag skulle inte vilja byta lag med någon av de andra, säger Anders Hulth.

Att både Dina och Katerina vunnit sina respektive mästerskap ger naturligtvis extra självförtroende i bagaget.

- Dina var ju något av en favorit i Afrikanska Mästerskapen, men att Katerina vann Grekiska Mästerskapen var en riktig skräll. Vi var ändå inte förvånade, för vi har sett hur hon utvecklats hela tiden, säger Anders Hulth.

Att få spela mot tuffa motståndare i Pingisligan för att utvecklas är något som lockar de utländska spelarna till Storfors, som inte kan erbjuda att erbjuda några spelarlöner. Det som Storfors BTK kan ge är familjegemyt i Storfors, bra spelmotstånd och betalda resor.

- Katerina tackade verkligen för allt stöd hon får från oss och säger att det betytt mycket för att ta henne fram till segern i Grekland, berättar Anders Hulth.

Kommande helg samlas laget hemma hos familjen Hulth igen och man hoppas på fullsatt i Sporthallen.

- Vill man se pingis på absolut elitnivå och riktig kämparglöd så är det i Sporthallen i Storfors man ska spendera några timmar på lördag och söndag, säger Anders Hulth.

Just nu leder Storfors tabellen i Pingisligan med 17 poäng, men Eslövs PK ligger tvåa med samma poäng. Halmstad BTK ligger fyra med 11 poäng.

Senast publicerad av Eva Wiklund