Logotype för Storfors kommun

Tusen trädgårdar - öppet i Furuvik söndag 1 juli

På söndag slår Kerstin och Yngve Wålstedt upp portarna till 11 000 kvadratmeter prunkande trädgård i Furuvik, Lundsberg.

De är en av deltagarna i arrangermanet Tusen Trädgårdar som innebär att mängder av trädgårdar över hela Sverige är öppna för besök.

 

Första gången som makarna deltog var 2012, och innan dess hade de inte riktigt förstått vilken skatt den stora trädgården kan vara för andra.

- Det visade sig finnas ett otroligt stort intresse för vår trädgård och sedan dess har vi haft flera arrangemang varje sommar, säger Yngve.

För besökarna finns en karta att använda, för trädgården har många spännande hörn att utforska. Tropiska hörnan, trädhuset, udden och växthuset är några av dem. Bland Kerstins favoritblommor finns Afrikas lilja, gullbandslilja, bergsvallmo och sidenpion.

Numera håller makarna inte bara öppet för trädgårdsvisningar ibland, de hyr även ut boende.

- Vi har en extra villa med och ett mindre hus, så vi bestämde oss för att hyra ut via airbnb, berättar Kerstin.

Idag är de båda boendena med självhushåll vid Villa Furuvik bokade för det mesta. Den här sommaren kommer man även att hyra ut det enkla huset Sjöstugan till vandrare eftersom nya Järnsjöleden passerrar precis utanför huset. Man kommer också att erbjuda enkel kvällsmat och frukost.

De senaste åren har Villa Furuvik blivit känt vida över världen.

- Det kommer folk från Australien, Taiwan och Kina, men även folk från närmare håll. Flera har faktiskt blivit våra vänner, säger hon.

Gästerna har tillgång till hela den fantastiska trädgården, en brygga med grill, utemöbler och roddbåt och dessutom en liten privat strand. Ett par kanoter finns också att låna.

- Vi har bara positiva erfarenheter, säger Kerstin, som ser fram emot arrangemanget Tusen trädgårdar med visning och fika med hembakat på glasverandan.

ÖPPET I TRÄDGÅRD VILLA FURUVIK SOMMAREN 2018
Söndag 1 juli
Tusen Trädgårdar - öppen trädgård kl 10-17, fika
Lördag 4 aug Öppen trädgård kl 10-17, fika
Alla onsdagar i juli öppen visning kl 14-17 med fika.
Övriga tider visas trädgården enligt överenskommelse på telefon. Ring alltid i förväg

Även uthyrning av rum & stugor. Soppa till kvällsmat och frukost kan bokas.
Information: www.villafuruvik.se, Kerstin Wålstedt, tel 073-08 10 272

Senast publicerad av Eva Wiklund