Logotype för Storfors kommun

Traditionsenlig fest på Berget i Lungsund lördag 11 /8

På lördag den 11 augusti, med start klockan 15.00, blir det traditionsenlig hembygdsfest på hembygdsgården berget i Lungsund.

På plats finns bland andra musikern, entertainern och historieberättaren Gunnar Svensson från Grums, som svarar för underhållningen.

Det blir också chans att se hembygdsgården och alla inventarier, handla på loppis, kasta hästsko och besöka serveringen. Hembygdsföreningen erbjuder också gratis fiskdamm för de yngsta.

Lungsunds hembygdsförening bildades 1933 och 1942 skaffade man den första hembygdsgården. 1982 köpte man den fina gården Berget och flyttade alla föremål till den omgjorda ladugården.

Med anor från 1500-talet är gården en av de äldsta i Lungsunds socken och dess samlingar av gamla jordbruksredskap, verktyg och åkdon har rönt stor uppmärksamhet. Det faktum att den dessutom tillhört samma släkt i 350 år har förlänat gården Värmlands Hembygdsförbunds hederstecken "Vindflöjel med diplom".

Genom Värmlands Hembygdsförbund har föreningen gjort en ingående inventering och fått ett kvitto på hembygdsgårdens unika historia och värdefulla inventarieskatt. Hembygdsgården Berget ligger otroligt vackert med utsikt över sjön Öjevettern.

Föreningen har ungefär 170 medlemmar.

Information: Eva Poulsen tel 700 85

Senast publicerad av Eva Wiklund