Logotype för Storfors kommun

Testa elcyklar och mycket mer på Cykelns Dag

På onsdag efetrmiddag och kväll den 4 oktober storsatsar Storfors på Cykelns Dag. Då finns det chans att testa olika typer av elcyklar, få sin cykel servad och säkerhetskontrollerad eller prova en teknikbana utanför Kulturhuset i Storfors.

Bakom arrangemanget står Storfors kommun och Hälsoveckan, och man får hjälp av bland andra Kristinehamns Cykel- och MTB-klubb, Team Sportia och NTF.

- Vi har ju märkt ett väldigt uppsving när det gäller intresset för elcyklar och det känns roligt att vara med i sådana här sammanhang, säger Torbjörn Eriksson, cykelhandlare från Kristinehamn.

Utanför Kulturhuset bjuds också på soppa kokad över öppen eld och NTF kommer att demonstrera trafiksäkerhet för cyklister.

- Vi är väldigt glada att så många vill vara med och göra ett riktigt bra arrangemang. Det kommer att finnas något intressant för alla, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson, som också vill slå ett slag för Rollatorcaféet som startar direkt efter lunch samma dag. Där man få sin rollator servad gratis och dessutom få hjälp med balansövningar och tips och råd från en sjukgymnast.

Plats: Kulturhuset Storfors, Centrumplan 1

Tider: Onsdag 4 oktober
Balansera mera och Rollatorcafé 13-15, Cykelns Dag 16-19

Senast publicerad av Eva Wiklund