Logotype för Storfors kommun

Svettig pingishelg för Storfors BTK

Optimism i Storforslaget efter lördagens vinst med 6-4.

Det blev en tuff helg för Storfors BTK i derbyt mot Arvika BTK.

På hemmaplan vann Storfors med 6-4, men vägen dit var minst sagt spännande. I returmatchen lyckades laget till slut spela oavgjort med 5-5.

- Vi måste få till en ödmjukare inställning. Vi har troligen varit för bra för länge, säger tränaren Anders Hulth.

Lördagens hemmamatch såg till en början ut att gå Storfors väg när Anna Farladanska vann över Alma Rööse, men Arvika hämtade upp och innan dubbeln stod det 3-3. Arvika tog hem dubbeln och ledde med 4-3 innan Storfors bjöd på uppryckning och tog hem alla återstående matcher. Storforspubliken kunde jubla över resultatet 6-4 och två poäng till hemmalaget.

På bortaplan under söndagen skulle det bli ännu knepigare. Arvika kunde ganska snabbt dra ifrån till 4-0 innan Storfors tog hem två matcher. Arvika tog sedan hem dubbelmatchen och tog ledningen med 5-2.

Efter dubbelmatchenhittade Storfros vinnarspåret igen. Katerina Toliou vann en stenhård femsetare mot Zhang Fang medan Christina Fili tog hem matchen mot Ilka Doval med 3-0. Sedan hängde allt på Anna Farladanska som var tvungen att ta hem matchen mot Alma Rööse för att undvika en förlust. Efter fyra nervkittlande set kunde hon plocka hem segern med resultatet 3-1.

- Jag är inte nöjd med helgens spel, men samtidigt är jag mycket imponerad av laget som lyckas vända ett så katastrofalt underläge och spela hem de tre sista matcherna. Det betyder att styrkan finns där, säger Anders Hulth.

Samtidigt spelade topplagen Eslövs PK och Halmstad BTK mot varandra under helgen och vann varsin match, vilket gjorde det jämnare i toppen. Nu ligger Halmstad i topp med 14 poäng, följt av Eslöv på 12 poäng och Storfors på 11 poäng.

Redan den 11 och 12 januari möter Storfors både Halmstad och Eslöv på hemmaplan.

- Då kommer vi med ett taggat lag och en helt ny inställning. Vi måste vara på tå från början och vi har siktet inställt på final precis som tidigare, säger Anders Hulth. Han hoppas på ett massivt publikstöd vid denna mycket viktiga spelhelg i Storfors sporthall.

Nästa spelomgång, Storfors Sporthall:
Lördag 11 januari kl 15.00 Storfors BTK - Halmstad BTK
Söndag 12 januari kl 10.00 Storfors BTK -Eslövs PK

Senast publicerad av Eva Wiklund