Logotype för Storfors kommun

Succé för Cykelns Dag i Storfors & Lungsund

För första gången arrangerades Cykelns dag under maj månad och med en cykeltipspromenad från Storfors till Lungsund.
- Tidigare år har vi uppmärksammat Cykelns dag under Hälsoveckan i oktober, men det här arrangemanget blev mycket mer uppskattat, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson.

50-talet cyklister startade från Storfors båthamn och cyklade den mycket fina cykelvägen över Masmästarmossen till Lungsund. Det är en sträcka på ungefär fem kilometer och efter vägen fanns tipsfrågor om energi och miljö.
Framme i Lungsund var PRO på plats och efter en invigning av boulebanan på Pensionat Lungsund och camping gavs möjlighet att spela boule. Vid äventyrgolfen kunde man spela golf och energirådgivare Hanan Othman fanns på plats för energispartips.

Team Sportia från Kristinehamn deltog och hade med sig flera elcyklar som kunde testas. Lite enklare service och inställningar utfördes på plats och stundtals var kön lång. För den som ville ta sig en tur i Lungsunds fina miljö, kunde testa en parcykel som lånats in från äldreboendet Sjögläntan.

Många passade även på att äta hemlagad gulaschsoppa på Pensionat Lungsund och efter maten kunde man njuta av sång av den sjungande slussvaktaren Marco.

Till slut var det äntligen dags att presentera vinnaren till den eftertraktade företagscykeln. Under våren har olika företag från Storfors skänkt pengar till ett presentkort på en cykel. Alla som deltagit i tipspromenaden hade chans att vinna och den som tog hem storvinsten på 7000 kronor blev en mycket överraskad åttaåring vid namn Dexter Bro Wilczek. Han kunde köpa en sprillans ny cykel av önskemodellen samt en del tillbehör.

Syftet med dagen var att visa den vackra cykelleden från Storfors till Lungsund över Masmästarmossen, som är märkt hela vägen från Badsta Camping till Lungsund.
- Vi vill också slå ett extra slag för ökad fysisk aktivitet och värdet av använda cykel i vardagsmotionen, säger hälsokonsulent Pia Aspvik som var mycket nöjd med dagen.
- Vi vill motivera människor till att använda cykla istället för bilen. Det ger vinster både för miljön och för hälsan, inflikar Hanan Othman.
- Det var ett lyckat och välbesökt arrangemang. Vi har fått önskemål om en MTB tävling så planeringen inför nästa år är redan igång, summerar Kicki Karlsson.

Senast publicerad av Eva Wiklund