Logotype för Storfors kommun

Storfors springer för den mentala hälsan 8 oktober

Lördag den 8 oktober kl 14 arrangeras Mental Health Run i Stockholm, Lund, Malmö – och Storfors!

- Vi har fått ett fantastiskt gensvar, jag har redan över 40 föranmälda och fler på väg in, säger initiativtagaren Lill Iwersen.

Loppet arrangeras för att öka öppenheten kring psykisk ohälsa, och det är en grundtanke som driver Lill.

- Väldigt många människor har erfarenhet av psykisk ohälsa på olika sätt. Om man inte själv är drabbad så har man kanske någon i sin omgivning som är det. Det är viktigt att lyfta de här frågorna och visa att man inte är ”dum i huvudet” bara för att man drabbats av psykisk ohälsa, säger hon.

I Storfors blir loppet tre kilometer långt och kommer att gå i en slinga runt södra delen av Mögsjön. Start och mål är vid Sporthallen i Storfors och deltagarna kan springa, lunka eller gå – det är valfritt.

- Man kan ta sig runt med rollator eller barnvagn också. Det viktiga är att vi rör oss och sätter lite fokus på de här frågorna, säger Lill, som samarbetar med flera föreningar i Storfors för att ordna loppet. Storfors skidor bidrar med nummerlappar, Röda korset finns på plats med akutväska och funktionärer och Gymfabriken i Storfors kommer att hålla i uppvärmningen.

Föreningen Balans finns på plats med information liksom verksamheten Personligt ombud – båda verksamheterna riktar sig till personer med psykisk ohälsa.

- Jag hade verkligen inte väntat mig den här uppslutningen, men det känns som att det finns ett stort intresse, både för att röra sig och för de här frågorna, säger Lill Iwersen, som poängterar att det också går bra att efteranmäla sig vid starten. Anmälan är kostnadsfri.

Hon har också fått ett antal priser skänkta från näringslivet i Storfors.

- Alla får ta sig runt i sin takt, därför lottar vi ut priserna bland alla deltagare efter målgången, säger hon.

Tid & plats: Sporthallen, Kroppavägen 7, Storfors. Start lördag 8 oktober kl 14.00.

Ytterligare information: Lill Iwersen 0764-09 18 85

Senast publicerad av Eva Wiklund