Logotype för Storfors kommun

Storfors siktar fortfarande på SM-guld

Inför en fullsatt hemmaarena förlorade Storfors BTK den första av tre SM-finalmatcher mot Eslöv PK, men striden om guldet är långt ifrån över.

- Vi ger oss inte. På fredag i Eslöv är vi fullt lag och då kommer vi igen, säger tränaren Anders Hulth.

Storfors toppspelare Rachel Morét kunde inte delta i första SM-matchen på grund av spel med sitt landslag, och uppställningen i Storfors blev därför franska Audrey Mattinet, grekiska Filareti Exarchou och bosniska Sonja Obradovic.

Audrey vann sina båda första matcher och till en början såg det bra ut även mot Eslövs toppspelare Li Xin Yu där Audrey vann första set med 11–3. Men Audrey orkade inte hålla ställningen och matchen slutade 3-1 vilket gav Eslöv 5-2 i matchresultat.

Filareti och Sonja förlorade sina matcher.

- Det är ett tufft lag att möta, men jag vet att jag kan bättre, säger Filareti, som är den enda som slagit Li Xin Yu tidigare i Pingisligans grundspel. Men trots att hon vann första set kunde kinesiskan ta hem matchen med 3-1.

För defensivspelaren Sonja, som avgjorde semifinalen till Storfors fördel, var det extra tufft att möta Eslöv.

- Eslövs spelare passar mig väldigt dåligt, jag kom aldrig in och fick spela mitt spel, säger hon.

Anders Hulth är besviken över resultatet, men inte nerslagen. Han passar också på att ge storforspubliken en stor eloge. Publiken fyllde Sporthallen med råge, stöttade högljutt genom alla matcher och avslutade med stående ovationer för att hedra spelarna som rest så långt och kämpat så hårt för att försvara Storfors färger.

- Idag är jag väldigt stolt över att vara storforsare. Folk här i bygden är helt fantastiska som ger oss sitt stöd på det här viset. Det var en helt otrolig stämning, säger han.

Birgitta Wiberg var en av över 200 personer som följde matchen från läktaren.

- Det är helt otroligt att Storfors fått fram ett lag som kan gå så här långt. Det här bidrar verkligen till att sätta Storfors på kartan. Dessutom är det väldigt spännande att få se detta i vår egen sporthall, säger hon.

Nu ska hela laget ladda upp på hemmaplan i Storfors. Taktiken ska diskuteras, badtunnan vid familjen Hults stuga ska ge den nödvändiga avslappningen och kanske blir det några teknikpass i kommunhusets källare innan det bär av till Eslöv.

Om Storfors vinner fredagsmatchen väntar en tredje och avgörande match på lördag.

- Det ska bli tre matcher. Vi har bokat hotell fram till söndag och på fredag hämtar vi Rachel på flygplatsen. Med fullt lag kommer vi definitivt att ge Eslöv en fajt om SM-guldet, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund