Logotype för Storfors kommun

Storfors laddar om för andra SM-finalmatchen

Spelarna i Storfors BTK är redo för returmatch mot Eslöv PK.

Det gick inte som planerat för Storfors BTK i första SM-finalmatchen mot Eslöv PK.

Resultatet 5-2 sved, men nu laddar man om.

- Vi känner oss starka och peppade av att spela på hemmaplan och vi älskar stödet från Storforspubliken, säger Sara Ramirez.

Här kan man lyssna på ett radioionslag från biografen innan matchen

Planen var att koppla greppet om Eslöv redan i den första matchen, men när Storfors tappade poäng i början gick det mesta Eslövs väg sedan. Li Fen, som vunnit sina senaste 130 matcher i högsta ligan tog sina matcher, men även Filippa Bergand visade styrka.

- Vi måste hänga med från start och vi måste snabbt få grepp om Eslövs tvåa, Filippa Bergand. Men jag är definitivt hoppfull och jag litar på laget. Nu vänder vi detta precis som vi gjort förr, säger tränaren Anders Hulth.

Och det var en munter trio som tog ett träningspass i kommunhusets källare och samtidigt passade på att träffa SVT för intervjuer under torsdagen.

Sara Ramirez, Katerina Toliou och Jessica Yamada säger att de känner sig bekväma på hemmaplan och att de kommer att bjuda Eslöv på en tuff SM-fajt tillsammans med övriga spelare.

- Jag trivs verkligen här i Storfors. Folk är så otroligt trevliga och välkomnade, det är som ett andra hem, säger Sara, som egentligen bara skulle rycka in för en enda match i november 2018.

- Men tränarna, tjejerna i laget och Gun-Britts mat charmade mig. Jag var tvungen att stanna kvar och kämpa för Storfors, säger hon med ett skratt.

Jessica, som var med och spelade SM-final 2017, är tillbaka i laget med ett stort sug efter den ädlaste valören på medalj.

- Jag längtade verkligen tillbaka. Det känns skönt att få vara med i Storfors igen och jag känner att jag får energi av att spela på hemmaplan, säger hon.

Spelarna bor i Grekland, Frankrike, Spanien och Brasilien och ägnar mycket tid åt att resa till Storfors. Jessica har nu spenderat över en månad hemifrån. På frågan varför de satsar så mycket tid och kraft på att spela för en liten ort i Värmlands skogar har de allihopa samma svar:

- Vi har roligt, vi utvecklas i vårt spel och vi känner oss som en familj. Annars skulle vi inte fortsätta.

I morgon, fredag 5 april, hoppas de på fullsatt i Sporthallen när de ska ge Eslöv en rejäl match om SM-guldet. Matchen startar klockan 18.30.

Senast publicerad av Eva Wiklund