Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK serievinnare i Pingisligan

Mariann Juhàsz jublar efter segdragen sista match mot Team Mälarenergis nyförvärv Tianyue Ma. FOTO: Lars Larsson

Efter lördagens två matcher i Pingisligan står det klart att Storfors BTK är serievinnare i Pingisligan. Detta trots att två matcher återstår.

- Vilken laganda. De två sista matcherna var svajiga, men hela laget stod upp för varandra, säger tränaren Anders Hulth.

Storfors besegrade Spårvägens BTK med 6-3 under förmiddagens match. Eftermiddagen skulle bli tuffare.

Team Mälarenergi tog ledningen med 0-1 i första matchen där Lina Misikonyte inte kunde stå emot Mälarenergis kinesiska nyförvärv Tianyue Ma. Storfors Tin-Tin Ho kvitterade till 1-1 innan Mälarenergi tog hem de två följande matcherna. Inför dubbeln var ställningen 3-3 och det bjöds på en riktigt rafflande dubbelmatch med Tin-Tin och Marianne Juhász från Storfors. Efter att ha tagit hem första set enkelt fick de kämpa för att vinna matchen mot Ma Tianyou och Christina Källberg. Tin-Tin förlorade nästa match och med ställningen 4-4 blev dagens två sista matcher riktiga nagelbitare.

Publiken var glesare på eftermiddagen än på förmiddagen, men Kina Lindroos och hennes familj fanns på plats under båda matcherna.

- Det här är jätteroligt och spännande, säger Kina, som flyttade till Storfors för 2014 och tycker att samhället blommat upp det senaste året.

- Pingisen betyder mycket. Det här sätter verkligen Storfors på kartan. Sen är det härligt med det nya gymmet och allt annat positivt som hänt i Storfors på sista tiden, säger hon.

Mariann vann slutligen över Tianyue Ma medan segern för Lina avgjordes efter en långdragen femsetare där både publiken och laget engagerade sig ljudligt.

- Jag var verkligen inte på topp idag, men vi vann och det känns skönt. Jag kände redan i morse att det här skulle bli en knepig dag, säger Mariann.

Lina, som brottades med en rejäl förkylning, var lättad efter att ha slagit Egle Stuckyte i sista matchen.

- Vi har spelat mot varandra massor av gånger i Litauen, så jag känner henne väl. Det kändes skönt att jag kunde ta hem detta, säger Lina.

Storfors toppar nu tabellen med 24 poäng före tabelltvåan Mälarenergi på 17 poäng. De två sista matcherna kan därför inte påverka slutresultatet för Storfors del.

- Det känns riktigt bra. Nu får vi välja motståndare först och vi får fördel genom fler hemmamatcher i finalerna, säger Anders Hulth.

Storfors toppspelare Jessica Yamada, som vunnit alla sina matcher under serien, kunde inte delta. När det kommer till kvartsfinal och förhoppningsvis semifinal och final, är planen att hela laget ska vara på plats.

- Jag är verkligen imponerad över tjejernas insatser under hela Pingisligan och över klubbens och tränarnas stora engagemang. Nu ser jag fram emot finalspelet, säger kommunalråd Hans Jildesten som följde matcherna från läktaren

SM-slutspelet spelas sista veckan i april och två första veckorna i maj.

Kina Lindroos (th) följde båda matcherna tillsammans med familjen.

Kina Lindroos (th) följde båda matcherna tillsammans med familjen.

Lyckliga serievinnare, Storfors BTK.

Senast publicerad av Eva Wiklund