Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK krossade allt motstånd i Pingisligan

Snabba bollar, nervkittlande dueller, överraskande skruvar, vrålande publik och tre jublande glada pingisspelare.

Stämningen i Storfors sporthall kunde inte ha varit bättre när Storfors BTK plockade hem ytterligare fyra poäng och gick upp i ledning i Pingisligan.

Storfors krossade allt motstånd i matcherna mot Dänningelanda och Eslöv. Matcherna slutade 6-0 och 6-0, men vägen dit bjöd på spännande pingis och rejält motstånd.

- De är inte så att motståndarlagen var dåliga, tvärt om. Men just nu har vi ett grymt vasst lag, säger tränaren Anders Hulth som coachade tillsammans med Tomas Bergquist

För Storfors spelade Hannah Hicks, Jessica Yamada och Mariann Juhász och de bjöd alla tre på en pingis som fick publiken att häpna, skratta och skrika.

I den sista matchen mot Dännelanda fick Hannah Hicks även sig själv att häpna med en överraskande och avgörande forehand.

- Jag bara gapade och frågade mig själv var den kom ifrån. Jag glömde till och med bort att jubla, skrattar Hannah.

Och laget har all anledning att jubla. Med 12 poäng leder Storfors Pingisligan före Halmstad på 10 poäng. Storfors har vunnit 36 matcher i de sex spelade omgångarna, och bara förlorat tre. Kvoten för tabelltvåan Halmstad är 32 vunna och 16 förlorade matcher.

- Det är helt fantastiskt! Det kan helt enkelt inte bli bättre. Det är sånt go i tjejerna så att det är makalöst, man ska ha tur att hitta sådana tjejer, säger Anders Hulth, som menar att tryggheten i laget gör att varje spelare vågar mer.

- Vi spelar som ett lag och det har vi präntat in. Vi vinner som ett lag och förlorar vi så gör vi också det som ett lag, säger Anders Hulth, som även är mycket nöjd med publiken.

- Folk kom verkligen, och vilket drag det blev, säger han.

Lena Österberg hade åkt från Karlstad för att se pingis i Storfors för första gången

- De här var spännande och mycket roligare än jag hade väntat mig, säger hon.

Mats Thunér, som själv har en pingiskarriär bakom sig, är nöjd med både match och publik.

- Sån här publik finns det ingen annanstans i pingissverige. Det är verkligen härligt. Och i år har Storfors verkligen att spännande lag, säger han.

Ida Martinsson, som är uppvuxen i Storfors men bor på Tjörn, passar på att se matcherna när hon besöker sina föräldrar på höstlovet tillsammans med man och barn.

- Jag älskar sport och det här är verkligen kul att se. Det är otroligt vad duktiga de är, man fattar inte hur de kan få fatt i den där lilla bollen så snabbt, säger hon.

I år är alla spelare utom Hannah Hicks nya. Hannah har tidigare spelat för Storfors och är glad att hon nu återvänt.

- Det känns verkligen som att komma hem. Storfors är mitt lag och vi är som en familj, säger hon.

Även de övriga betonar familjekänslan och fördelarna med att bo hemma hos familjen Hulth under spelhelgerna.

- Det ger oss chans att lära känna varandra och verkligen bli vänner. Det stärker laget och är stor skillnad mot andra sammanhang där man spelar sina matcher och sedan åker till ett hotellrum, säger Jessica Yamada. Hon kommer från Brasilien men bor just nu tillsammans med pojkvännen i Polen där han spelar pingis.

- Man kan verkligen slappna av och må bra här. Sverige är lugnt och vi är ett riktigt bra gäng, säger Mariann Juhász, som är från Ungern men som bor i Frankrike där hon spelat pingis under flera år.

Lagets fjärde spelare, Tintin Hoo, kunde inte vara med under hemmamatchen, men kommer till sista omgången som spelas den 17 december. Då möter Storfors Arvika i ett derby på hemmaplan i Sporthallen i Storfors.

Under våren möts alla lag sedan ytterligare en gång innan slutspelet.

- Det är en lång serie och mycket kan hända, men just nu ser det väldigt, väldigt bra ut, säger Anders Hulth.

Senast publicerad av Eva Wiklund