Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK klara för SM-final!

Storfors BTK - lycka efter vinst i SM-semifinalen mot Spårvägens BTK

Storfors BTK - lycka efter vinst i SM-semifinalen mot Spårvägens BTK

- Nu blir det champagne!

En överlycklig Sonja Obradovics sprudlar i telefonen från Stockholm efter att ha säkrat SM-silvret till Storfors.

Det blev en nervkittlande returmatch mellan Storfors BTK och Spårvägens BTK. Storfors spelade utan lagets toppspelare Rachel Morét, som inte kunde få ledigt från jobbet. Spårvägen spelade däremot med sin toppspelare Yan Cao som inte kunde vara med i den första matchen där Storfors vann.

- Det här är helt sjukt, helt fantastiskt. Vi har varit kaxiga och sagt att vi ska till final. Nu är vi där. Vi har kramats, skrattat och gråtit, säger tränaren Anders Hulth.

Och för första gången i historien spelas nu en SM-final i pingis i Storfors sporthall. Onsdag den 25 maj möter Storfors BTK Eslöv PK på hemmaplan. Returmatchen spelas sedan fredag 27 maj i Skåne.

Alla spelare får stor beröm av Anders Hult och tränarkollegan Tomas Bergquist. Audrey Mattinet tog hem två av tre matcher och det gjorde även Sonja Obradovics som tappade matchbollen mot kinesiskan Yan Cao men som också fick avgöra mot Anni Bölenius i den sista rafflande matchen.

- Det går inte att beskriva känslan. Jag kan inte sätta ord på det, jag är bara så otroligt glad och det är hela laget, säger Sonja och berättar att det var lugn och mod som hjälpte henne att ta hem segern.

Filareti Exarchou förlorade mot Yan Cao och Anni Bölenius och stod sedan inför den mycket viktiga och tuffa matchen mot Ellen Holmsten när Anders Hulth gick in och coachade hårt.

- Jag sa åt henne att gå in och krossa motståndet, att hon är den bästa spelaren – och hon gjorde det! Vilken otrolig moral tjejerna har visat ikväll, det här överträffar alla mina förväntningar, säger Anders Hulth, som är imponerad över att resultatet 2-0 och 3-1 kunde vändas till 4-5 i Storfors favör.

- Nu vill vi se alla storforsare i Sporthallen om två veckor. Då ska vi ge Eslöv PK en rejäl kamp om guldet, skrattar han.

Senast publicerad av Eva Wiklund