Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK i SM-semifinal- 11 maj

pingis

Onsdag den 11 maj spelar Storfors BTK SM-semifinal i Sporthallen.

Det står klart efter segern i kvartsfinalen under fredagskvällen.

- Det här känns riktigt bra. Trots att vi fick byta ut mer än halva laget till andra matchen vann vi. Det visar vår bredd och styrka, säger tränaren Anders Hulth.

Trots resultatet mot Dänningelanda BTK, 5-2, var det inte någon riktig promenadseger. Filareti Exarcuo slog tidigt upp en gammal muskelskada i armen och axeln – men fortsatte trots det att spela. Alternativet hade varit att lämna wo i hennes matcher.

- Men hon har den där sydländska kampviljan, så hon valde att kämpa trots att hon hade fruktansvärt ont, säger Anders Hult, som dagen efter kan berätta att Filareti mår bättre.

Audrey Mattinet var riktigt illa ute mot Dänningelandas Anna Månsson. Läget 2-0 fick tränarna att coacha fransyskan hårt.

- Det är livsfarligt att bli för passiv och tro att det löser sig. I pingis går det blixtsnabbt, och det var precis vad som hände. I tredje set vände hon matchen helt genom att spela mer aggressivt, säger Anders Hult. Matchen slutade 3-2 till Storfors favör.

I kvartsfinalens första match på bortaplan spelade Rachel Moret, Filareti Exarchou och gravida Cristina Sava. På grund av studier och andra åtaganden var Storfors tvungna att skifta lagmedlemmar till andra matchen då Rachel och Cristina ersattes av Sonja Obradovic och Audrey Mattinet.

Till hemmamatchen kom hundratalet åskådare, men till semifinalen hoppas Anders Hult och hela laget på fullsatt i Sporthallen när Storfors möter Spårvägen.

Anders Hult ser fram emot mötet.

- När vi har hela vårt lag med är jag inte rädd för något annat lag. Vi har absolut potential att ta hem det här, säger Hult, som också kan berätta att Storfors BTK satsar på ytterligare en säsong i Pingisligan.

- Det här är så roligt, trots att det betyder massor av jobb för mig och Tomas Bergquist. Nästa säsong kommer vi att vässa laget ytterligare, det är redan klart, säger han.

Rachel Moret, Cristina Kont och Filareti Exarchou tog hem första matchen i kvartsfinalen. Under fredagskvällen var även lagkamraterna Sonja Obradovic och Audrey Mattinet med och vann den andra matchen.

Rachel Moret, Filareti Exarchou och Cristina Kont tog hem första matchen i kvartsfinalen. Under fredagskvällen var även lagkamraterna Sonja Obradovic och Audrey Mattinet med och vann den andra matchen.

Senast publicerad av Eva Wiklund