Logotype för Storfors kommun

Storfors BTK går för vinst på lördag - önskar storpublik

Storfors BTK har förstärkt laget med Rachel Moret - som var med och vann SM-slutspelet förra året när hon spelade för Ängby BTK.

Storfors BTK har förstärkt laget med Rachel Moret - som var med och vann SM-slutspelet förra året när hon spelade för Ängby BTK.

Första matchen i årets Pingisliga - mot Arvika - klarade Storfors BTK utan problem.
Tjejerna vann alla sina matcher.
Lördag den 24 oktober vankas höstens enda match på hemmaplan.
- Vi hoppas på riktig storpublik, säger tränaren Tomas Bergquist.

När Storfors spelade semifinal på hemmaplan var Sporthallen fylld av åskådare. Pingistjejerna fick ett stort publikstöd och tränarna var lyriska.

Så hoppas man att det ska bli även lördagen den 24 oktober.

Nu spelar också 25-åriga Rachel Moret från Schweiz för Storfors BTK i Pingisligan.

- Det här är en kanontjej som siktar på att kvala in till OS 2016. Vi tror att hon kommer att tillföra energi till hela laget, säger tränaren Anders Hulth.

Rachel är rankad som etta i hemlandet och kommer närmast från Ängby BTK som vann SM-slutspelet i Pingisligan förra säsongen, men som tidigt aviserade att det skulle bli sista säsongen för dem. Tränarna Anders Hult och Tomas Bergquist har varit imponerade av Rachel en längre tid.

- När det började ryktas om Ängbys nedläggning pratade vi med henne, säger Tomas, som under sommaren gjort kontraktet klart.

- Hon har en fantastisk vinnarskalle och ger sig inte, hur mycket hon än ligger under. Trots att hon låg under med 2-0 mot Christina i semifinalen vann hon med 3-2, säger Anders Hulth.

Förutom Rachel Moret består Storfors lag av Sonja Obradovic, Cristina Sava och Filareti Exarchou, som spelat med Storfors flera säsonger samt med Audrey Mattinet, ny förra säsongen.

Varför väljer då en toppspelare som Rachel att spela med en av Sveriges minsta klubbar? Anders Hulth har teorin klar:

- Vi har varit i toppen ett bra tag, och hon vet att det blir bra matcher att spela. Sedan tror jag att matchen som Ängby spelade i Storfors gav mersmak. Det är inte vanligt med ett sådant publikstöd som vi har. Jag tror att hon tyckte det var häftigt, säger tränaren, som inför den kommande säsongen siktar högre än tidigare.

- Vi har tagit ett kliv uppåt varje säsong. Nu siktar vi på finalplats, men då måste hela laget vara på topp. I semifinalen mot Ängby var det bara Christina som fick godkänt, säger han.

Höstens hemmamatcher spelas alltså nu på lördag den 24 oktober i Sporthallen mot Juno och Falköping, klockan 11 och 15.


Senast publicerad av Eva Wiklund