Logotype för Storfors kommun

Storfors bibliotek bjuder på nyheter och start för lördagsöppet

Nu duggar nyheterna tätt på Storfors bibliotek - och en av de mest efterlängtade är kanske att man satsar på lördagsöppet.

- Det är ett önskemål från våra kunder, säger bibliotekschef Michael Nordeman.

Lördag den 1 mars är biblioteket öppet kl 10-13.

Förutom lördagsöppet den första lördagen i varje månad klockan 10.00-13.00 kommer man att utöka öppettiderna något på vardagar. Från den 1 mars kommer biblioteket att öppna redan 10.00 och på måndagar och torsdagar håller man öppet till 18.00.

- Däremot stänger vi klockan 14.00 på fredagar eftersom vi sällan har några kunder då, säger Michael.

När biblioteket håller lördagsöppet kan man självklart låna och lämna tillbaka böcker - kanske via självbetjäningsterminalen för den som önskar. Men det blir också en sagostund för barn i förskoleåldern och lågstadieåldern med start klockan 10.30.

Andra nyheter som man kan utforska på biblioteket är de nya surfplattorna där man bland annat har tillgång till en uppsjö av dagstidningar och andra veckotidningar och magasin.

- De är väldigt enkla att hantera och vi hjälper gärna till för den som vill komma igång, säger biblioteksassistent Ann-Kristin Jedehulth.

Biblioteket har också investerat i utrustning för föreläsningar med projektor och ljudanläggning. Tack vare de flyttbara hyllorna får 60-70 personer enkelt plats.

TIPS FRÅN BIBLIOTEKET!
IT-Kurs för seniorer
Kostnadsfri IT-kurs för seniorer startar den den 5 mars i samarbete med Vuxenskolan.
Ledare: Linus Danielsson
Tillfällen: 5 torsdagar med start 5 mars
Tid: 8:30-11:00
Plats: Storfors bibliotek
Anmälan: Till Storfors bibliotek 0550-651 94

Senast publicerad av Eva Wiklund