Logotype för Storfors kommun

Stolta tränare satsar ett år till efter SM-silver

- Jag är fruktansvärt stolt över tjejerna även om vi inte nådde ända fram!

Det säger tränaren Anders Hult efter förlusten i SM-finalen i pingis där Storfors BTK ännu en gång fick nöja sig med silvermedalj.

Under hela säsongen har Storforsklubben ångat på och tagit hem varenda match i PIngisligan. Men i finalen mot Eslöv fick spelarna inte upp den rätta nivån. Varken Mariann Juhász eller Jessica Yamada presterade på den nivå som de skulle ha kunnat, och Anders Hult säger att ”nån form av mental spärr” är den enda förklaring han kunnat hitta.

Först kom förlusten på bortaplan och på hemmaplan lyfte spelet inte heller till den rätta nivån, trots fullsatt i hallen och en publik som är något utöver det vanliga.

- Vi älskar publiken, och jag är ledsen att vi inte lyckades ta hem guldet, säger Mariann Juhász, som kände sig sliten efter en lång säsong med många resor.

Lagets etta, brasilianska Jessica Yamada, har en fantastisk säsong bakom sig, men lyckades inte ta hem matcherna mot Eslövs Li Wen Xi och Alex Galic.

- Jag vet inte varför, men jag spelade inte så bra som jag kunde ha gjort. Jag var spänd och frustrerad. Kanske var det så att jag ville alldeles för mycket, säger hon.

Publiken, som var stor och ljudlig, bjöds dock på spännande elitpingis i Sporthallen. Bland annat i matchen mellan Lina Misikonyte och Li Wen Xi, där Lina snabbt tog ledningen och föll först i femte set.

Det blev alltså ett känslosamt slut på årets SM-final, men Hannah Hicks, Lina Misikonyte och Mariann Juhász kommer tillbaka för ytterligare en säsong nästa år. De lovar revansch och är fast beslutna att hämta hem SM-guldet till Storfors till slut. Jessica Yamada vill också spela för Storfors, men får inte enligt reglerna i franska ligan.

- Man får inte spela i Frankrikes högsta liga och något annat lands högsta liga nästa år, och i Frankrike är ju pingisen mitt jobb, så jag måste fortsätta där, säger hon med tårar i ögonen direkt efter finalen.

- Jag är naturligtvis ledsen över förlusten, men allra mest ledsen är jag över att jag inte kan komma tillbaka och fortsätta att spela för Storfors. Det här har blivit som en extrafamilj och vi har en otrolig sammanhållning i laget. Jag kommer att sakna det här så mycket, säger hon.

Anders Hult säger att Storforsklubben kontrakterat ytterligare två bra spelare, men konstaterar också att laget kommer att sakna Jessica.

- Hon är en fantastisk spelare, men framför allt är hon en härlig person som tillför massor av energi i laget. Hon kommer att lämna ett jättetomrum efter sig, säger han.

Innan publiken bjöds på tårtkalas av sponsorerna COOP, ICA och Bergslagens Sparbank, avtackades laget och tränarna av kommunalråd Hans Jildesten och kommunchef Mats Öhman. De tackade för jobbet med att sätta Storfors på kartan.

- Ni gör en otrolig insats för Storfors, konstaterade Hans Jildesten.

För laget firades avslutningen på pingissäsongen med båttur, räckmackor vid Bjurbäckens slussar och grillning med pingisfamiljerna Hulth och Bergquist.

- Vi kommer igen nästa säsong. Det blir tredje gången gillt i SM-final, säger tränare Tomas Bergquist.

Och innan sommaruppehållet väntar nu ett styvt jobb för de båda tränarna.

- Nu måste vi jobba hårt för att få ihop alla de sponsorer vi behöver, säger Anders Hulth som välkomnar stora som små sponsorer liksom alla bidrag från lagets supportar.

- Det stöd vi fått från både sponsorer och publik har varit ovärderligt. Nu hoppas vi få nytt förtroende, säger han.

Den som vill stötta klubben kan swisha till 1233945516.

Senast publicerad av Eva Wiklund