Logotype för Storfors kommun

SM-silvret firades med tårtkalas i Kulturhuset

När Storfors BTK firade SM-silver med tårtkalas ville många trogna fans vara med.

- Jag har följt alla matcher och de är verkligen suveräna, säger Pelle Larsson, som passar på att få ett kort signerat av spelare och tränare.

Stämningen är uppsluppen dagen efter förlusten av guldbucklan. Laget har för fjärde året i rad spelat SM-final och även om det slutade med en silvermedalj denna gång så är Pelle och många storforsare imponerade.

- Det här med att vinna eller förlora en final, det kan också vara mycket tillfälligheter. Jag är väldigt imponerad av Anders och Tomas som håller i gång detta och av klassen på spelarna. Sedan har ”mamma Hulth” en stor roll i detta också, säger han.

Hustrun Britta Larsson har också sett många av matcherna.

- Det här är jättebra för Storfors som syns över hela Sverige i tidningar, radio och tv. Det är dessutom kul att titta när de här duktiga tjejerna spelar för oss i Storfors, säger hon.

Kommunalråd Hans Jildesten tackade laget för de fina insatserna under säsongen, innan tårtkalaset drog igång. Sedan ville många ville festa på tårta och kaffe som sponsrats av COOP, ICA och Bergslagens Sparbank.

Tränaren Andes Hulth tackade Sveriges bästa pingispublik och betonade ännu en gång vilken stor betydelse publikstödet har.

- För oss är det som en extra spelare, det är inte nåt vi bara säger utan det har verkligen betydelse. Jag är otroligt stolt över vår hemmapublik, säger han.

Mariann Juhász, som spelat flera säsonger i Storfors men som också spelat i många andra sammanhang, säger att Storfors är unikt.

- Det som vi får på den här platsen finns ingen annanstans i Sverige, inte i världen heller. Det kändes otroligt när vi förlorade finalen men ändå fick så stort stöd av publiken. De stod kvar och hyllade oss, det har jag aldrig sett någon annanstans, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund