Logotype för Storfors kommun

SM-silver för Storfors BTK

Trots att Storfors fick nöja sig med SM-silver, och därmed lämna ifrån sig förra årets guldpokal till Eslöv, bjöd publiken på stående ovationer.

- Vi har Sveriges bästa pingispublik. Nu ska bucklan hem till Storfors nästa år igen, säger tränaren Anders Hult.

Inledningen i andra SM-matchen såg bra ut för Storfors del och Storforsspelarna var både snabbare och aggressivare än i första matchen mot Eslöv. Sara Ramirez besegrade Rebecca Tveit Muskantor med 3-2 och samtidigt gav Jessica Yamada Eslövs stjärna Li Fen, som inte förlorat en enda match i det svenska seriesystemet, en rejäl match. Jublet från de över 200 i publiken var öronbedövande när Jessica tog hem en setvinst med siffrorna 20-18, även om hon sedan förlorade matchen.

Basketlegendaren Kicki Johansson hade åkt från Kristinehamn för att se matchen i Storfors och var imponerad både över spelet och publiken.

- Det är jätteroligt att se alla de olika spelstilarna, dessutom syns det att de gillar stödet från publiken, säger hon.

Jan, som inte vill ha sitt efternamn i tryck, hade åkt från Arvika för att se SM-finalen. Han instämmer i tränaren Andes Hulths omdöme om Sveriges bästa pingispublik.

- Det måste det vara. Hemma i Arvika kanske vi har 20-30 personer som ser matcherna och det är mest anhöriga. Det här är häftigt. Dessutom tycker jag att dampingis är mycket roligare än herrpingis – det går helt enkelt snabbare, säger han.

Match nummer tre ska bli en nyckelmatch i finalen. Katerina Toliou ställs mot Filippa Bergand och när det står 1-1 i set är stämningen på läktaren förhoppningsfull. Speciellt som Katerina lätt slår hem set nummer två med siffrorna 11-2. Men sedan går det inte Storfors väg. Katerina förlorar de följande hårda och jämna seten med 9-11 och 10-12 och det går ett sus genom publiken.

- Jag kom helt enkelt inte upp till min normala standard, säger Katerina efteråt. I Pingisligans grundserie, som Storfors vann, förlorade Katerina bara två av sina 27 matcher.

Publiken fick några rafflande timmar på läkaren och Anne-Marie och Ingemar Axén följde spelet med spänning.

- Det här är otroligt spännande. Vilken insats tränarna Anders och Tomas har gjort för att hålla laget igång, säger Anne-Marie.

Ingemar har själv varit aktiv pingisspelare i yngre år och har fortfarande ett pingisbord hemma i källaren:

- Det här är rolig pingis att se och jag förstår ju vad som krävs för att ta sig till en SM-final, säger Ingemar, som är extra imponerad av Jessicas skruvar.

Ställningen 1-2 blir 1-3 när Li Fen vinner över Sara Ramirez i tre raka set. Eslöv är två matcher ifrån guld och Storfors har pressen att vinna de två kommande matcherna som blir minst sagt rafflande. Vid båda borden går det till ett femte skiljeset för Katerina Toliou och Jessica Yamada. Där tappar Storfors SM-guldet när Eslöv kan slå in 11-9 i båda matcherna.

- Det var inga lätta matcher. Storfors spelade bättre än i onsdags, säger Eslövs Rebecca Tveit Muskantor, som fick plocka fram guldhattarna tillsammans med lagkamraterna.

I Storforslaget var besvikelsen naturligtvis stor.

- Det var små marginaler. Efter de två sista matcherna kunde det lika gärna ha stått 3-3, men vi klarade inte pressen i de avgörande lägena. Hade vi spelat på samma sätt mot Eslövs tvåa och trea som mot Li Fen hade det varit en helt annan match, säger Anders Hulth.

Nu satsar Storfors BTK ytterligare en säsong för att hämta tillbaka det förlorade guldet. Efter fyra SM-finaler har man fått en viss rutin.

- Vi vill verkligen tacka vår fantastiska publik för stödet och vi lovar att komma igen. Vi är redan igång med att bygga laget för nästa säsong, säger han.

Idag, lördag 6 april, bjuder Storfors kommun in till tårtkalas i Kulturhuset klockan 16.00. Välkommen att mingla med laget samt tacka spelare och tränare för all tid och energi de lagt på att sätta Storfors på kartan ännu en gång. Sponsorerna ICA, COOP och Bergslagens Sparbank bjuder på tårta, kaffe & festis.

Storfors har Sveriges bästa pingispublik.

Senast publicerad av Eva Wiklund