Logotype för Storfors kommun

SM-semifinalen i pingis blir ett Värmlandsderby

Den 15 april möts Storfors BTK och Arvika BTK i Pingisligans seminifnal.

- Det kändes självklart för oss att välja Arvika och spela semifinal i Värmland, säger tränaren Anders Hulth.

 Efter 14 omgångar i Pingisligan stod Storfors som seriesegrare med 22 poäng före Halmstad BTK på 21 poäng och Eslöv PK på 20 poäng. Arvika BTK tog den fjärde platsen med 18 poäng.

Eftersom Storfors uppnådde lagets mål med serievinst, hade man fördelen att få välja motståndare. Laget får också förmånen att spela två av tre matcher på hemmaplan.

Semifinalen inleds i Arvika onsdag den 15 april med en uppföljande match i Storfors fredag kväll den 17 april. Om det står oavgjort efter två matcher spelas en avgörande match på lördag den 18 april.

Laget består av Jessica Yamada, Emmanuelle Lennon, Katerina Touliou, Judith Liu och Anna Farladanska, men vilka spelare som kommer att delta i semifinalen är en öppen fråga.

- Vi har ett riktigt vasst och jämnt lag där alla ska kunna bidra till SM-guld. Jag är stolt över tjejernas prestationer och ser verkligen fram emot värmlandsderbyt i semifinalen, säger Anders Hulth.

SM-finalen spelas helgen efter semifinalen och om Storfors säkrar en plats där kommer fredagens och även lördagens utslagsmatch att spelas i Storfors.

- Nu siktar vi först på semifinalen och hoppas som vanligt på riktigt stort publikstöd i Sporthallen, säger Anders Hulth.

Senast publicerad av Eva Wiklund