Logotype för Storfors kommun

Skördefest avslutar säsongen för Bjurbäckens slusscafé

I sommar har Slusscaféet i Bjurbäcken tredubblat sin omsättning.
- Det har varit helt galet, men väldigt roligt, säger Lotta Lloyd Gregard, som driver caféet med hjälp av några anställda.

Kort filmklipp från sommaren 2017 - känn stämningen:-) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Helgen 26-27 augusti är sista helgen som man planerar att ha öppet, och på söndag 27 augusti är det stor säsongsavslutning med skördefest, gratis slussning klockan 13.00 och baktävling.

- Om det blir lyckat kommer det att bli en tradition, säger Lotta, som kommer att erbjuda en hel del lokalproducerat mat på plats.

- Det blir bland annat grönsaker från Greeks handelsträdgård, ägg från Posthagarna och praliner, godis, marmelad, sylt och annat lokalproducerat, säger hon.

Den som vill delta i baktävlingen ska lämna in sitt bakverk (mjuk kaka, tårta eller paj) senast klockan 12.00 på söndag. Man kan även lämna in sina bakverk – som ska åtföljas av recept – på lördagen. Klockan 14.00 gör juryn sitt val och det blir prisutdelning.

Klockan 11-18 har Slusscaféet öppet både lördag och söndag, sedan slår man igen för säsongen. Lotta kommer dock att driva företaget By Lotta Lloyd tillsammans med väninnan Eva Möllberg under vintern. Företaget ska tillverka godis och chokladpraliner, tårtor, bakverk och smörgåstårtor.

- Då kommer vi att ha vår bas i Slusscaféet, så om vi är här får man naturligtvis komma in och dricka en kopp kaffe. Vi kommer också att ta emot grupper, men vi kommer inte att ha fasta öppettider, säger Lotta.

Information: Lotta Lloyd Gregard 0722-38 43 00

Senast publicerad av Eva Wiklund