Logotype för Storfors kommun

Säsongsavslutning för riddarlekplatsen 26-27 augusti

Över 2000 barn har under sommarens helger besökt riddarlekplatsen i Bjurbäcken.
Helgen 26-27 augusti har Ilona och Walter säsongsavslutning för lekplats och servering av medeltidsmat.

Se ett kort filmklipp från lekplatsen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Sommaren har varit över all förväntan med så många besökare. Vi har haft 2000 barn och dessutom massor av föräldrar och mor- och farföräldrar, säger Walter.

Efter en intensiv säsong är makarna Gödel trötta, men mycket nöjda.

- Vi har fått så många komplimanger för lekplatsen. Den är ju enkel, men barnen älskar detta. Till och med lite äldre barn som först inte vill testa, vill sedan inte åka hem, skrattar han.

Lekplatsen har 14 stationer och barnen får låna riddarkläder, svärd och sköld innan de sätter igång. Alla stationer ska klaras och man får ett protokoll att fylla i. När alla uppgifter är utförda väntar en riddardryck och ett diplom.

- Många föräldrar går med sina barn runt lekplatsen och en del passar på att äta medeltidspizzor eller annat gott från vår vedeldade ugn, säger Walter, som inför nästa säsong planerar nya attraktioner och troligen ytterligare en dag öppet.

- Vi ska utvärdera tillsammans med Byalalaget i Bjurtjärn, men om det går som vi önskar så har vi nog öppet fredag, lördag och söndag nästa år, säger han.

Den som vill testa redan i år har alltså ytterligare två dagar på sig. Lördag och söndag 26-27 augusti är lekplatsen och serveringen öppen klockan 11-17.

Information: 070-645 67 47 eller 070-941 19 55

Senast publicerad av Eva Wiklund