Logotype för Storfors kommun

Säsongens första förlust för Storfors BTK

Först vann Storfros BTK mot Lyckeby på lördagen, men i mötet med Eslöv blev det säsongens första förlust med 6-3.

- Det känns självklart surt, men vi leder fortfarande ligan och det är i finalerna det gäller, säger tränare Anders Hulth.

Det återstår två matcher i serien och dessa spelas helgen 23-24 februari. Då möter Storfors Juno och Team Mälarenergi. Storfors har redan en plats i SM-semifinalen, men det som spelet handlar om nu är vem som ska få välja motståndare i semifinalen och vem som ska få flest hemmamatcher i en eventuell SM-final.

- Jag är förvånad att vi inte tog hem detta idag. Det hade varit skönt för då hade det varit klart. Men om vi vinner de båda matcher som återstår eller spelar en oavgjord match så toppar vi fortfarande ligan, säger Anders Hulth.

Sara Ramirez gjorde en grym insats mot Eslövs kinesiska Li Fen trots att hon till slut förlorade med 3-2 i set.

- Det var en fantastisk match. Nu vet vi att Sara kan slå Li Fen som är Sverigebäst och som var Europamästarinna 2013, säger han.

Sara själv säger att Li Fen ändrade sin taktik i sista set och att hon själv inte klarade att ändra sitt spel.

- Jag vet inte riktigt varför jag inte lyckades hitta en kreativ lösning, men nu vet jag hur jag ska hantera henne nästa gång, säger hon.

Även Katerina Touilo, som bytte av Jessica Yamada, gjorde en fin insats genom att hämta hem en match till Storfors.

- Vi var lite låsta i vår laguppställning den här helgen eftersom alla spelare behövde få rätt antal matcher inför finalerna. Men vi har ett stabilt och brett lag – nu har vi detta i våra egna händer, säger Anders Hulth.

Lördagens match mot Lyckeby vann Storfors med 6-4.

SM-semifinal spelas på bortaplan onsdag 27 mars och på hemmaplan i Sporthallen fredag 29 mars med eventuell utslagsmatch i Sporthallen på lördag 30 mars.

SM-finalerna spelas onsdag 3 april samt fredag 5 april med eventuell utslagsmatch lördag 6 april.

Senast publicerad av Eva Wiklund