Logotype för Storfors kommun

Sandra Bäckman arrangerar sin första mässa

Mässarrangör Sandra Bäckman tillsammans med Isabella Lindeskow från Bjurtjärns teaterförening.

Söndag den 11 februari arrangerar Sandra Bäckman sin första mässa på temat hälsa och harmoni.

- Vi har över 20 utställare, sex föreläsare och en storseans med Pehr Trollsveden, nu väntar vi bara på massor av intresserade och nyfikna besökare, säger hon.

Sandra driver själv Storforsföretaget Medveten Harmoni där hon bland annat jobbar med föreläsningar, coaching och reiki och det är med en rejäl dos nervositet som hon nu arrangerar sin första mässa. Hon har bokat Storfors Kulturhus med två stora utställningslokaler och flera föreläsningssalar.

- Det kommer flera långväga utställare och själv kommer jag att förläsa med rubriken ”från social ångest till mässarrangör”, säger hon.

I Kulturcaféet kommer Bjurtjärns teaterförening att servera kaffe, smörgåsar och varm korv för hungriga mässbesökare, men även för den som inte vill gå in på mässan.

- Caféet är öppet för alla, men entréavgiften till själva mässan innanför caféet är 50 kronor, berättar Sandra.

Bland utställarna finns allt från fotvård, meditation och reiki till tarot och personer som förmedlar djurkontakt, vägledning eller andra behandlingar.

- Det kommer att finnas mängder av mässerbjudanden och produkter att köpa, säger Sandra.

Bland föreläsarna märks bland andra Britta Hedén från Arvika, kemist och beteendevetare med ett djupt intresse för ursprungsfolk och gamla kulturer världen över. Föreläsaren Anita Teunissen från westernranchen Sun dance ranch i Ekshärad, berättar bland annat om coaching av hästar.

Isabella Lindeskov, från Bjurtjärns teaterförening, tycker att mässan är ett bra tillfälle att visa upp föreningen samtidigt som hon sköter caféet.
- Jag tycker att det är kul att de vill göra detta i Storfors. Många är nyfikna på de här ämnena, men åker kanske inte iväg till större städer. Nu finns ju chansen på hemmaplan, säger hon.

Pehr Trollsveden kommer att hålla sitt arrangemang klockan 12.00, men redan klockan 10.00 slås portarna upp till mässan som håller öppet till 17.00.
- Jag hoppas att många vågar vara lite nyfikna och hittar hit, säger Sandra, som får hjälp av maken Henrik med mässarbetet.

Kvinna i lokal

Sandra Bäckman är nervös men också fylld av spänd förväntan inför helgens evenemang.

Senast publicerad av Eva Wiklund