Logotype för Storfors kommun


Rekorddeltagande på minijoggen

Storforsmarken hölls traditionsenligt den tredje lördagen i september med strålande höstsol och folkvimmel på gatorna. Det var trångt på startlinjen på Djupadalsgatan när årets minijogg gick av stapeln med nittioen startande barn upp till tio år.


Efter några försök med en strejkande startpistol kunde löparna ge sig iväg på loppet som gick ett varv runt kvarteret. Först i mål var Joel Isaksson som inte alls var trött efter det snabba loppet.

-Jag låg trea först, men sen drog jag på, säger Joel som kommer att hänga sin medalj på väggen bland andra medaljer som han har hemma.

Föreningen Storfors Skidor som arrangerat Minijoggen i ca 20 år hade fullt upp att hinna med att dela ut medaljer och festis till alla som strömmade in i mål.

Marknadsgatan vimlade av besökare som kom för att handla allt från marknadsgodis, bröd och blommor till kläder, hantverk och leksaker, köpa lotter eller äta något gott i de matstånd som fanns längs gatan. Dragspelsklubben som i år firar trettio år underhöll från den tillfälligt uppställda scenen på torget.

Två nya butiker hade premiäröppet under lördagen. A2Z säljer livsmedel från Asien, Mellanöstern och Sverige och den andra butiken, Madiel Symaskiner har symaskiner, sytillbehör och syateljé.

-Jag är jättenöjd, jag har fått väldigt bra respons och det var en jämn ström av besökare hela dagen, säger Margareta Eliasson som kommer att ha sin butik öppen må-to kl 10-18.

Marknadsdagen är för många ett ypperligt tillfälle att komma ”hem” till Storfors och träffa gamla vänner, bekanta och familj. Både marknadsgatan och kvällens pub och dans i Kulturhuset är de givna platserna att träffas.

På marknadens tivoli kunde man bland annat åka flygplanskarusell, virvelvindskarusell, hoppa i hoppborgen eller hoppa högt som Spindelmannen. 


Senast publicerad av Kristina Elmström