Logotype för Storfors kommun

Premiär för padelspel i Jordkullen Arena

Från och med torsdag den 26 januari kan man för första gången spela padel i Storfors.

Då öppnar nybyggda jordkullen Arena.

- Hallen är besiktad och godkänd. Nu välkomnar vi alla intresserade spelare till våra fina banor, säger Idrottsalliansens ordförande Sven-Erik Rhen.

länk boka padel i storfors

För att spela padel i den nya hallen bokar och betalar man via matchi.se.

I och med att hallen nu är besiktad kan även övriga föreningar starta sin verksamhet.

Anläggningen drivs av Storfors Idrottsallians som består av sju idrottsklubbar; Storfors FF, Storfors Bordtennisklubb, Lundsbergs Golfklubb, Storfors Skytteförening, Storfors Pistolskytteklubb och Storfors judoklubb. Lokaler för judo och fotboll finns i Sporthallen intill nybygget, och de båda anläggningarna är sammanlänkade med en korridor. Café och vandrarhem med 42 bäddar finns också i Sporthallen.

Skyttelokalen är stor, luftig och den tredje anläggningen i Europas som använder den moderna digitala mjukvaran. Här kan 14 personer träna eller tävla samtidigt och tack vare den nya lokalen har Storfors pistolskytteklubb startat en ny aktivitet med luftpistol.

- Det är perfekt för oss att kunna träna inomhus under vintern och vi har nu ett nära samarbete med lyftgevärsskyttarna, säger Eric Harju.

Sju nyinköpta luftpistoler finns att låna och Eric tror att satsningen kommer att locka fler ungdomar till klubben.

Jan Kuljunlahti är tränare för Storfors skytteklubb som delar lokal med pistolskyttarna.

- Det här kommer att bli ett lyft för hela vår verksamhet. Nu kan vi även arrangera tävlingar på hemmaplan, säger han och visar rummet för besökare som har glasrutor mot lokalen och stora tv-skärmar för närbild på varje tävlings- eller träningsskott, som man även kan följa på distans via webben.

Storfors Bordtennisklubb byter lokal efter 27 år i källaren under kommunhuset. Klubben har ett 50-tal medlemmar varav 15 spelar och tävlar aktivt. Klubben har ett herrlag i div 4 och flera duktiga ungdomar som tävlar individuellt.

- Den allra största skillnaden blir nog att vi byter betonggolvet mot ett riktigt golv som är anpassat för pingis, säger tränare Tomas Bergquist. Han ser också fram emot samverkan klubbarna emellan.

- Det blir ju enklare att göra större arrangemang tillsammans när allt är samlat, och lättare för folk att komma och titta på när vi tränar, säger han.

Så småningom kommer även en golfsimulator att finnas för bokning, men den är inte installerad ännu. Simulatorn har en egen lokal strax intill golfklubbens hall där man kan träna utslag och puttning. Golfklubbens ordförande Joakim Kristoffersson ser fram emot att öppna verksamheten.

- Vi har ju aldrig haft möjligheten till vinterträning tidigare. Det här kommer att blir en jättefin samlingspunkt för oss, säger han, och betonar att ytmaterialet på den 100 kvadratmeter stora greenen är av högsta kvalitet.

- Det ger en verkligt realistisk spelkänsla. Som en riktigt snabb sommargreen, säger han.

Lördag den 18 februari bjuder alla föreningar in Öppet hus där allmänheten kan prova på alla de idrotter som finns i lokalerna. Men padelspel är alltså bokningsbart redan nu och föreningarna kan också flytta in sina verksamheter.

Boka padel: matchi.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast publicerad av Eva Wiklund