Logotype för Storfors kommun

Premiär för ”kreativ ute” i Storfors 4 juli

På måndag kväll den 4 juli är det premiär för den kostnadsfria aktiviteten ”kreativ ute” i Storfors, som arrangeras av vandringsledarna Peter Niklasson och Karin Stenberg.

- Det vi vill göra är egentligen bara att skapa en samlingspunkt där vi umgås ute i naturen, säger Karin.

Karin och Peter, som i vanliga fall är ledare för Friluftsfrämjandet, gör den nya aktiviteten i egen regi utan att ta betalt. Tanken är att man tillsammans ska göra en kortare promenad i lugnt tempo till en plats där ledarna förberett en brasa. Väl på plats kan man grilla korv, fika, umgås, måla, handarbeta, fotografera eller bara meditera i naturen. Ta gärna med något att sitta på samt eget fika eller något att grilla.

Vid första tillfället erbjuds gemensam promenad från Bjurbäckens slussar längs kanalbanken och fram till Källsfallets nivåsluss där brasan väntar. Samling sker vid informationstavlan på parkeringen vid slussarna klockan 18.00.

Den som inte vill promenera är också välkommen direkt till Källsfallets sluss klockan 18.30. Det går att parkera nära om man fortsätter vägen mot Asphyttan och svänger in vid skylten Källsfallet. Ett annat alternativ är att hyra roddbåt eller kanot vid slusscafeet och ta sig dit vattenvägen på kanalen. Kreativ ute pågår fram till klockan 20.00.

Det krävs ingen anmälan till detta arrangemang. Information finns också på webbsidan healthyhabits.nu. Vid ösregn ställs arrangemanget in, men i alla andra väder finns ledarna på plats med en brasa.

Nästa tillfälle för ”Kreativ ute” blir den 22 augusti och då med samling där Järnsjöleden startar i Lungsund.

Senast publicerad av Eva Wiklund